SIDNEJAS Latviešu teātra / Austrālija/ viesizrāde J. Čečiņš KABARĒ DE RĪGA

Ar Latvijas Kultūras ministrijas atbalstu, 2019.gada no 19.jūlija līdz 18.augustam
SIDNEJAS LATVIEŠU TEĀTRIS,
veicinot sadarbību un saites starp latviešiem Austrālijā un Latvijā,
dodas uz Jelgavu, Alūksni, Smilteni, Gulbeni, Cēsīm, Ludzu, Kuldīgu, Daugavpili, Limbažiem, Madonu un Rīgu ar teatrāli muzikālu uzvedumu Jānis Čečiņš KABARĒ DE RĪGA par Latvijas simtgades pirmo divu gadu desmitu izklaidēm Rīgā

Sidnejas latviešu teātra teatrāli muzikālais uzvedums, par pamatu ņemot Romas viesnīcas (Hotel de Rome) viesmīļa atmiņu grāmatu (Aleksandrs Bārs, Mani skaistākie gadi Latvijā – LKF, 1991) par patiesiem notikumiem Rīgā 1920.-1940. Bāra stāsti papildināti ar aprakstiem no preses, grāmatām un personīgiem nostāstiem ne tikai par notikumiem Romas viesnīcā, bet vispār par izklaidēm Latvijā tajā laikā.
Uzvedums ir vienlaicīgi gan izglītojošs, gan izklaidējošs, jo daudziem maz kas zināms par to kā jaunieši, mākslinieki, bagātnieki, vai parastais rīdzinieks izklaidējās un izpriecājās Latvijas pirmajos divdesmit gados. Izrādē skan tā laika mūzika.

Pamatsastāvā ir deviņi aktieri un mūziķi no Austrālijas: Sidnejas un Adelaides, kuriem pievienojas latviešu aktrise Indra Burkovska. Latvijas “tūrē” teatrāli muzikālajam uzvedumam (atkarībā no datumiem) pievienosies Latvijas profesionāli mūziķi, solisti, aktieri.

 
Nav gaidāmo pasākumu