GURDJIEFF ENSEMBLE (Armēnija) koncerts

Starptautiski atzītais Gurdjieff Ensemble Levona Eskenjana (Eskenian) vadībā atskaņo etnogrāfiski autentiskus 20. gs. garīgās leģendas G.I. Gurdžijeva un Tomasa de Hartmana klavieru mūzikas aranžējumus. Izcilo mūziķu virtuozā spēle un vairāk nekā 16 tradicionālo armēņu un Vidējo Austrumu instrumentu tembri izgaismo Gurdžjeva mūzikas dziļās saknes. Viņu debijas albums slavenajā ECM ierakstā Georgs. I. Gurdžjevs, ieguva plašu atpazīstamību un kļuva par prestižu balvu laureātu, tostarp Edisona balvu Nīderlandē.

Rietumos G.I. Gurdžjevs ir pazīstams kā viena no nozīmīgākajāmm 20.gs. garīgajām figūrām. Viņš bija mūziķis, filozofs, horeogrāfs un rakstnieks, un viņa plašā mūzikas repertuāra pamatā bija mūzika, ko dzirdēja, ceļojot Armēnijā, Kaukāzā, Tuvajos Austrumos un daudzās Vidusāzijas, Indijas un Ziemeļāfrikas daļās, kur viņš piedzīvoja neskaitāmas tautas un garīgās mūzikas, rituālu un deju tradīcijas.

Ar savu otro albumu Komitas, arī ECM ierakstos, Eskenjans un viņa mūziķi vērš uzmanību uz Komitas Vardapet (1869-1935) mūziku. Komponists, etnomuzikologs, ordeņa mākslinieks, dziedātājs un priesteris, Komitas ir populāri uzskatīts par mūsdienu mūzikas dibinātāju Armēnijā, un savā darbā kā kolekcionārs viņš izpētīja savienojumus, kas unikāli apvieno armēņu svēto un laicīgo mūziku.

Radot ar mērķi saglabāt to autentiskumu, skaņdarbi, ko Eskenjans apkopoja un kuriem izveidoja aranžējumu priekš tradicionālajiem instrumentiem, ļauj Gurdžjeva ansamblim, muzicējot ar vairāk kā 16 tradicionālajiem armēņu un austrumu instrumentiem, izgaismojot Komitas un Gurdžjeva darbu dziļās saknes.

Ansamblis ir apceļojis pasauli, izpārdodot koncertus lielākajos festivālos un koncertzālēs Eiropā, Austrālijā, Tuvajos Austrumos, Krievijā kā arī Dienvidamerikā. Ansamblis uzstājies arī tādos prestižos festivālos kā Holandes festivāls, Elbphilharmonie Hamburgā, , Morgenland festivālā Vācijā, Bozar centra koncertzālē Briselē, Alberta Zālē Kanberā, Imago Dei festivālā Austrijā, Gulbenkian Hall Lisabonā un daudzviet citur.

Levons Eskenjans: mākslinieciskais vadītājs, aranžētājs

Emanuels Hovhanisjans: duduks, pku;

Avag Margaryan: pogh;

 Armen Ayvazyan: kamancha;

Aram Nikoghosyan: oud,

Meri Vardanyan: kanon;

Vladimir Papikyan: santur, voice;

Davit Avagyan: tar;

Mesrop Khalatyan: dap, dhol,;

Norayr Gapoyan: duduk, bass duduk;

 
Nav gaidāmo pasākumu