DŽEZA VAKARS. SAPŅI, MĪLESTĪBA UN MIERS. LNSO Vasarnīca 2021

Dream Teller: Kristīne LIEDE – balss un kompozīcijas, Edgars CĪRULIS – klavieres un kompozīcijas, Svens VILSONS – ģitāras, Jānis RUBIKS – bass, Rūdolfs DANKFELDS – sitaminstrumenti

Apvienība Dream Teller, kuru radījis džeza pianists un komponists Edgars Cīrulis kopā ar dziedātāju Kristīni Liedi, tika izveidota ar mērķi iedvesmot klausītājus dzīvot apzināti un nebaidīties no savas balss. Paši mūziķi teic: "Līdzīgi kā sapņi mums dod padomus dzīvē par nākamajiem soļiem, ko spert, šīs apvienības skaņdarbi satur mācības, kuras autori izdzīvojuši un uzskatījuši par svarīgām, lai dalītos. Tās ir kā mazas atslēgas uz pamatvērtībām: nosvērtību, līdzjūtību, mīlestību un mieru. Pandēmijas iespaidā mēs bijām spiesti atkāpties no koncertdzīves un atskatīties uz savu līdzšinējo radošo dzīvi. Secinot, ka, arvien juceklīgākos laikos dzīvojot, ir grūti rast iekšējo mieru un balansu, mēs nolēmām radīt jaunu autorprogrammu, kas atspoguļotu mūsu abu personīgo pašizziņas ceļu. Mēs abi esam dziļi ieinteresēti cilvēka zemapziņā un tās mijiedarbībā ar dabas spēkiem, kā arī sapņu nozīmē mūsu ikdienā, tāpēc centrējam mūzikas materiālu ap šīm tēmām." Kopā ar ansambļa kodolu būs viņu labi draugi – ģitārists Svens Vilsons, kontrabasists Jānis Rubiks un sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds.

LNSO VASARNĪCA 2021

Pēc neilga pārtraukuma LNSO festivāls “Vasarnīca” atgriežas Rēzeknē un nedēļas nogalē no 20. līdz 22. augustam iemājo Latgales vēstniecībā “Gors”. Kā ierasts būs programma kā maziem, tā lieliem mūzikas baudītājiem – būs Raimonds Pauls un naktstauriņi, Luks Geņušs un Čaikovska ikoniskais Pirmais klavierkoncerts, būs spilgtā eksperimentētāja Matīsa Čudara jaundarbs un nepārspējamais Intara Busuļa un Kārļa Lāča duets. Īsi sakot – viens no labākajiem veidiem, kā brīvā un nepiespiestā atmosfērā pavadīt vasaras izskaņu Latgalē.

 
No upcoming events