DŽEZA STUNDA JAUNIEŠIEM. MUZIKĀLA SARUNA & KONCERTS TIEŠSAISTĒ

Šodien mēs runāsim par džezu!

Kas ir džezs? Kad un kur tas radies? Kur mācīties džezu? Kā iemācīties klausīties mūziku un veidot savas dziesmu listes?

Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” jauniešiem sagatavojusi aizraujošu videokoncertu un ievadsarunu, kurā kopā ar džeza ekspertiem atklāsim plašo džeza mūzikas pasauli!

Uzzināsim kuras ir slavenākās džeza mūzikas ierakstu kompānijas un kuri pasaules spožākie džezmeņi, kas bija pirmie Latvijas džeza pionieri, un kuri ir Latvijas mūsdienu džeza karognesēji! Aizraujošo un izzinošo materiālu papildina īpaši veidotas vizuālizācijas, kas jauniešiem brīvā un nepiespiestā formā atklāj interesantākos un nozīmīgākos faktus par džezu.

Video pirmajā daļā kopā ar saksofonistu, džeza pasniedzēju Denisu Paškeviču un pianistu, komponistu Kristapu Vanadziņu uzzināsim svarīgāko par džezu Latvijā un pasaulē, bet otrajā daļā klausīsimies gan pasaules džeza klasiku, gan K. Vanadziņa paša radīto mūziku viņa vadītā trio dzīvajā izpildījumā!

         

Piedalās:

Deniss Paškevičs (sarunas moderators)

 

Kristapa Vanadziņa trio:

Kristaps Vanadziņš (pianists)

Jānis Rubiks (kontrabass)

Rūdolfs Dankfelds (bungas)

 

Deniss Paškevičs

Deniss Paškevičs ir viens no Baltijas vadošajiem džeza mūziķiem. Saksofonists, flautists, komponists, producents, mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikas skolotājs. 20 gadu ilgās muzikālās karjeras laikā guvis nozīmīgu starptautisku atzinību, regulāri sniedz koncertus ārpus Latvijas. Piedalījies vairāk nekā 50 albumu ierakstos un ieguvis mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons”. Deniss izveidojis mūzikas menedžmenta kompāniju “Riga Room” un saksofonu festivālu “Jazz Room”.

 

Kristaps Vanadziņš

Kristaps Vanadziņš ir komponists, aranžētājs, koncertējošs pianists, studijas mūziķis un producents, kurš darbojas arī īsfilmu un reklāmu radīšanā. Mācījies Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas skolā un Rīgas Doma kora skolā. Piedalījies meistarklasēs un praksē Stokholmas džeza akadēmijā Zviedrijā. Sadarbojies ar Donu, Intaru Busuli, Lindu Leen, Mārtiņu Braunu, Raimondu Paulu un vairākiem ārvalstu mūziķiem. Izdevis vairākus albumus, koncertējis Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Krievijā, Ukrainā, Austrijā un Šrilankā.

 

Biļešu iegāde: 5 eiro par katru skolēnu

Grupu/klašu biļetes iespējams iegādāties, rakstot uz e-pastu: [email protected]

Koncertieraksts būs pieejams līdz 30. aprīlim.

 

Nodarbība ir iekļauta Kultūrizglītības programmā "Latvijas skolas soma".

Ieraksta ilgums: 1 stunda 6 minūtes

Producents: SIA “Lielais Dzintars”

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts Kultūrkapitāla fonds

 
No upcoming events