ZIEMASSVĒTKU VECĪŠU DUMPIS

Ziemassvētku vecīši jau kādu laiku nesaņem bērnu sūtītās vēstules. Viens no vecīšiem pa radio dzird sensacionālas ziņas – “Saeima lēmusi šogad atcelt Ziemassvētkus…”, “bērni domā, ka tāda Ziemassvētku vecīša nemaz nav...”. Lai pierādītu savu eksistenci, visi Ziemassvētku vecīši sadumpojas un neliekas par Ziemassvētkiem ne zinis.

“Izrāde ir par ticību un spēju nezaudēt ticību brīnumam.  Neatkarīgi no tā vai esi mazs vai jau pragmatisks pieaugušais. Ja tu neticēsi, tad dzīve nenotiks. Cilvēka domu un cerību spēks ir tik  liels, ka iespējams ir viss, arī brīnumi,” tā izrādes būtību raksturo izrādes idejas autors un režisors Aleksandrs Jonovs.

Ziemassvētku brīnums notiek arī uz skatuves, kur māksliniece Kristīne Martinova radījusi košu un krāsainu Adventa kalendāram vai pārsteiguma kastei līdzīgu scenogrāfiju – katra mazā lodziņa atvēršana piedāvā jaunu pasauli un ir negaidīts pārsteigums. Iespaidīgā un detaļām pārbagātā scenogrāfija līdzinās t.s. wimmel buch (no vācu val.) jeb  attēlu  grāmatai bez teksta, kur vienā tematiskā attēlā ietilpinātas neskaitāmas ainas, paralēlas norises un detalizēti atainotas varoņu darbības.

Izrādes mūzikas autors Rustams Bagirovs atzīst, ka mūzikas rakstīšana bērnu izrādei nenoliedzami ir izaicinājums, jo mūzikai jāskan viegli, melodijām jābūt “lipīgām”.  “Man bija ļoti interesanti radīt mūziku, kur katrā dziesmā, pat skumjajā, ir jābūt mājienam uz gaišo Ziemassvētku noskaņu. Daudz klausījos populāras Ziemassvētku dziesmas, pētīju to harmonijas, lai atrastu svētku kodu,” izrādes mūzikas tapšanu skaidro  mūziķis un komponists Rustams Bagirovs.


Biļetes cena mājsaimniecībai
(1 pieslēgumam): 10 EUR
Pērkot biļetes, tiek piemērota interneta veikala izmantošanas maksa.

Izrādes norise: iegādājoties biļeti, saņemsiet pieejas saiti un kodu. Pasākumu iespējams noskatīties jebkurā ērtā mirklī 72 h laikā no piekļuves koda aktivizēšanas brīža.

Mērķauditorija: 2 līdz 10 gadus veci bērni – pirmsskolas izglītības iestāžu un 1. līdz 4. klašu audzēkņi
Ilgums: 40 min

Radošā komanda:
Režisors un idejas autors
| Aleksandrs Jonovs
Māksliniece | Kristīne Martinova
Komponists | Rustams Bagirovs
Lomās | Ilze Jura,  Madara Enkuzena, Aleksandrs Jonovs
Dziesmu tekstu autore | Valērija Jonova
Tulkotāja | Zoja Zandberga
Butafores, leļļu meistares | Vita Radziņa, Kristīne Dekovice
Skaņu operators | Kristaps Žilinskis
Gaismu operators | Jānis Brašs

 
No upcoming events