PĀRMIJA: Vecmāmiņu valsts

KVADRFIRONS gandrīz dokumentālajā izrādē “Vecmāmiņu valsts” intervijas un to radoši pārstāsti mijas ar dziesmām, sadzīviskiem dialogiem un televīzijas raidījumu estētikā izspēlētām ainām. Visus izrādē iesaistītos māksliniekus vieno īpašas un emocionāli komplicētas attiecības ar saviem vecvecākiem, īpaši – vecmāmiņām. Patiesas atmiņas un to atstāstījums ļauj skatītājiem izdzīvot pilnu emociju gammu – no sirsnīgiem smaidiem līdz aizkustinājuma asarām. 

Aktieri ar domubiedriem sarunājas par mazbērnu un vecvecāku attiecībām, kā arī par sabiedrības novecošanās problēmu caur savu vecmāmiņu skatpunktu. Jaunie mākslinieki vēlas izprast savu vecmāmiņu lomu acīm redzamajos vērtību maiņas procesos visā Latvijas sabiedrībā, kā arī vērtību maiņas procesu un sabiedrības norišu lomu savu vecmāmiņu dzīvē un valsts attīstībā.

Skatītāja Dārta (18 gadi): “Izrāde aizskāra kādu dziļāku dvēseles stīgu. Tas, kā aktieri stāstīja savus personīgos stāstus par savām vecmāmiņām, radīja tādas emocijas, it kā tā būtu manējā. Šī izrāde lika man, 18 gadus jaunam cilvēkam, aizdomāties, ka ikdienā tik pašsaprotamais ir jānovērtē vairāk, jo nekas nav mūžīgs. Mana vecmāmiņa ir viens no maniem tuvākajiem cilvēkiem, un ir jāsaprot, ka vajag aprunāties, vajag samīļot, kamēr vēl to var.”

Režija: Paula Pļavniece
Dramaturģija: Justīne Kļava, Evarts Melnalksnis
Aktieri: Reinis Boters, Klāvs Mellis, Ance Strazda, Āris Matesovičs, Jana Ļisova, Ance Kukule, Jānis Kronis, Samira Adgezalova
Scenogrāfija un kostīmi: Marija Rozīte-Vītola
Komponists: Jēkabs Nīmanis
Dziesmu tekstu autori:  Cēsu 1. pamatskolas skolēni 
Dziesmu izpildītāji: Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas meiteņu koris “Vivace”
Gaismu mākslinieki: Jānis Sniķers, Mareks Lužinskis
Tehniskais direktors: Kārlis Tone
Producentes: Sandra Lapkovska, Inese Tone

PĀRMIJA piedāvā laikmetīgu izrāžu epizodes, kas norisinās kultūrvietā Hanzas Perons.

 

Uz izrādi jāierodas ar personu apliecinošu dokumentu, lai pārliecinātos par personalizētās biļetes autentiskumu.

Studentiem jāierodas ar studentu apliecību, pensionāriem - ar pensionāru apliecību. 

 
No upcoming events