NORA un VIKTORS. ZELTA DUETAM 50 muzikāla vīzija izrādē

Sakarā ar ārkārtas situāciju,  koncerti tiek pārcelti un visas iegādātās biļetes ir derīgas!

2021.gada 31.janvāri  plkst. 17:00   plānotā izrāde Rīgā, VEF kultūras pilī  ir  pārcelta uz 2021.gada 5.septembri plkst. 17:00 .

Visas iepriekš iegādātās biļetes būs derīgas jūsu izvēlētajās sēdvietās.

4.decembra , pēc tam 11.aprīļa  plānotā izrāde Jelgavas kultūras namā  ir pārcelta uz 2021.gada 26.septembri plkst. 16:00 .

Visas iepriekš iegādātās biļetes būs derīgas jūsu izvēlētajās sēdvietās.

Paldies par sapratni!

 

Ar Raimonda Paula piekrišanu ir izveidota muzikāla izrāde par mūsu visu laiku izcilāko skatuves duetu - Noru Bumbieri un Viktoru Lapčenoku un viņu laiku.  Noras Bumbieres un Viktora Lapčenoka tēlos iejutīsies - Marija Bērziņa un Andris ĒrglisRaimondu Paulu un Ojāru Grīnbergu iepriekšējā gadsimta septiņdesmitajos gados izrādē atveidos Mārtiņš Egliens.  Jaunās dziedātājas atveidos -  Laima Miltiņa un Elīna Čampere. Dziedātājus pavadīs  izcilu mūziķu grupa Anatolija Livčas vadībā - Indrķis Veitners, Norberts Skraucis, Miķelis Vīte, Artūrs Kutepovs, Anatolijs Livča.

Raimonds Pauls – “Manuprāt latviešu estrādē Noras un Viktora duets nav pārspēts vēl šodien. Tur daudz kas sakrita – talantīgi dziedātāji, skatuviskā saderība, atbilstošs repertuārs …, ko tur lai saka - zelta duets”.

 Izrādes īpašais viesis būs pats Viktors Lapčenoks.  Viktors Lapčenoks - ”Dziedāšana duetā ar Noru un darbs ar Raimondu Paulu bija neapšaubāmi skaistākais laiks manā mūžā, tas bija radošs lidojums, tagad tas škiet gluži kā pasaka, bet ir palikušas iedziedātās dziesmas, un es varu būt priecīgs, ka arī šodien tās ir klausītājiem vajadzīgas.”

Režisors - Gundars Silakaktiņš, tērpi - Jurate Silakaktiņa, teksti - Elizabete Trumpe, horeogrāfe - Inga Krasovska, producente - Laila Ilze Purmaliete

Marija Bērziņa teic: “70tajos gados Latvijas kultūrā bija milzīgs uzplaukums- teātris, kino, estrādes mūzika. Arī Maestro resursi bija teju neierobežoti- paša komponista spējas, viņš pats kā izcils džeza pianists, sadarbība ar orķestri REO, brīnišķīgi solisti, iespēja radīt kino un teātra mūziku - tas viss nodrošināja nedalītu publikas mīlestību un zelta laiku. Runājot par Noru un Viktoru, man šķiet, ka publika uz skatuves grib redzēt laimīgus cilvēkus, pat ja pašiem dzīvē tā trūkst - un šis brīnišķīgais duets spēja to apsolīt- kopīgo skatu uz pasauli un sapņus”. 
Viktora Lapčenoka lomas izdziedāšanai ir piekritis uzstāties viens no latviešu populārākajiem estrādes dziedātājiem Andris Ērglis, kas guvis lielu atzinību vairākos starptautiskos konkursos. Interesants ir fakts, ka dziedātāji Viktors Lapčenoks un Andris Ērglis abi ir dzimuši vienā datumā – 16.janvārī ( tikai gadi ir dažādi). Būtisks moments ir tas, ka Viktors Lapčenoks ir augstu novērtējis dziedātāja muzikalitāti un vokālo prasmi.
Andris Ērglis: ”Manuprāt septiņdesmitajos gados Latviešu estrādes mūzika ir ļoti augstā līmenī arī uz pasaules vieglās mūzikas fona. Par to lielā mērā jāpateicas Maestro radītajai mūzikai.”

Izrādē skatītāji varēs iejusties septiņdesmito gadu noskaņās, ko palīdzēs uzburt tautā iemīlētās dziesmas – “Savāda vasara”, “Atvadas vasarai”, “Rudacīte”, Spītība ir mana māsa”, “O’Lamara”, ”Pusnakts balāde”, “Tā diena”, “Mēmā dziesma” , “Salds Itāliešu kino” un daudzas citas dziesmas no Noras un Viktora repertuāra.
Ar ansambli “Modo” slavenais duets ir iedziedājis četras lielās un piecas mazās vinila skaņu plates, katru 3 miljonu metienā.


Jaunais Muzikālais Teātris pērn iestudējis plašu atzinību guvušas izrādes “LEĢENDAS DZIMŠANA” - par Raimonda Paula jaunību  un  “ČIKĀGAS PIECĪŠI. Leģendu atgriešanās” - par Čikāgas piecīšiem.

 

 

 
No upcoming events