Putn ilgs

WILLA TEĀTRIS 
Vasaras teātra sezona K.K. fon Stricka villas dārzā: vienas aktrises performance

Nedaudz aizbēgt no pilsētas mūriem Willa Teātris šovasar aicinās K.K. fon Stricka villas dārzā, tāpēc arī pirmā vasaras teātra sezona tiek atklāta ar brīvdabas izrādi “Putn ilgs”, kas pievēršas eskeipismam un mazo lietu apbrīnošanai. Lai gan sākotnēji “Putn ilgs” pirmizrāde tika plānota citā vietā un citā laikā, režisors Varis Piņķis un aktrise Inga Alsiņa-Lasmane atraduši veidu kā savu lolojumu pie skatītājiem nogādāt citā vidē un formātā.

Izrāde tapusi izmantojot mūsdienu somu dzejnieces Heli Lāksonenas dzejoļu krājumu “Kad gos smei”, ko uz latviešu valodu atdzejojis Guntars Godiņš. Lāksonenas dzeja pašpietiekami un aizrautīgi fiksē dabā un cilvēkos brīnumaino. Tikpat dzīva un apliecinoša būs arī izrāde jeb izrād`. “Mums nepieder nekas cits, kā visu apkārt fiksējošā apziņa – nepievilsim to,” ar smaidu saka izrādes veidotāji.

 

Režisors: Varis Piņķis
Piedalās: Inga Alsiņa-Lasmane

Willa Teātris dibināts Rīgā, 2020. gada sākumā, apvienojoties spēcīgam, pieredzējušam un talantīgam teātra profesionāļu sastāvam. Par teātra mājvietu kļuvusi K.K. fon Stricka villa, kurā vietas atradīsies vismaz 80 skatītājiem. Willa Teātris piedāvās gan svaigus iestudējumus, gan performances, gan aktuālus dzejas un mūzikas pasākumus, bet svētdienās iecerēts piedāvāt izrādes bērniem.

 
No upcoming events