Grupas Big Al & The Jokers ar solistu Aļģirdu Šuminsku koncerts “The Jokers Boogie”

„Grupas “Big Al & The Jokers” 10 gadu jubilejas koncerti” 

             2022.gada oktobrī grupa “Big Al & The Jokers” ar vienreizējo solistu Aļģirdu Šuminsku ir nolēmusi uzaicināt draugus un pielūdzējus uz jubilejas muzikālo tusiņu Siguldā, Rīgā, Ulbrokā, Jelgavā un Valmierā, kurā arī prezentēs savu pirmo oriģinālo albumu “The Jokers Boogie”.  

"Big Al & The Jokers" ir deviņi atraktīvi mūziķi, viena no retajām Latvijas grupām, kas uzstājas tik lielā sastāvā ar pilnu pūtēju sekciju, padarot iespējamas sarežģītas labāko swing, rhythm’n’blues, rock’n’roll skaņdarbu interpretācijas.

Pie klavierēm - grupas mākslinieciskais vadītājs, virtuozais Romāns Vendiņš, bungas spēlē Raitis Aukšmuksts, ģitāra - Juris Skrajāns, savukārt pie kontrabasa vienmēr labvēlīgais -  Pēteris Liepiņš. Pūtēju rindas nemainīgas - saksofonisti Eduards Raubiško, Zintis Žvarts, trompete - Sandris Skeranskis, trombons - Uldis Ziediņš. Un, protams, neiztikt bez grupas "sejas" un kvalitātes zīmes – atraktīvā dziedātāja Aļģirdas Šuminskas jeb Big Al! Pateicoties viņam, grupas tagadējais repertuārs ir paplašinājies ar vairākām pazīstamām džaiva, blūza, kā arī dažām džeza populārajām kompozīcijām. 

Grupa vienmēr ar izciliem panākumiem un brīnišķīgām atsauksmēm ir piedalījusies neskaitāmos mūzikas festivālos (Nida Jazz, Blues Nights in Varniai, Druskininkai Jazz, Klaipeda Jazz, New Wave, Slavyansky Bazar 2014, 34.starptautiskajā mūzikas festivālā Ankarā, Jazz festivāla Alanijā, Klaipeda Jazz 2020, Polish Boogie Festival 2022  u.c.).

Pandēmijas laiks, kas pārņēma visu pasauli, mūziķiem nepierastais koncertdarbības trūkums Jokeriem izvērtās par nebijušu radošuma uzplūdumu un noveda pie savu oriģinālo kompozīciju radīšanas. Grupas jaunā un līdz šim vienīgā albuma “The Jokers Boogie” iniciators un mūzikas autors ir grupas mākslinieciskais vadītājs Romāns Vendiņš. Tieši koncerta otrajā daļā klausītājiem tiks prezentēts jaunais albums, kurš atspoguļo visas grupas ilggadējo radošo darbu.

Tādējādi oktobrī grupa “Big Al & The Jokers” izbeidz savu "piespiedu atvaļinājumu" un ar jaunu repertuāru un īpašu emocionālu pacēlumu tiksies ar saviem uzticīgajiem klausītājiem – īstas "dzīvās" mūzikas cienītājiem, kuri pacietīgi gaidījuši šīs muzikālās tikšanās.

Oktobra koncerti solās savā ziņā kļūt par mūziķu radošu atskaiti savai publikai un vienlaikus arī par sākumu jaunam posmam izcilo mūziķu daiļradē.

Koncerti notiks:

7.oktobrī        pl.19:00          Kultūras centrā “Siguldas Devons”                                      

8.oktobrī        pl. 19:00         Rīgā,  VEF Kultūras pilī

15.oktobrī      pl. 19:00         Kultūras centrā “Ulbrokas Pērlē”                             

27.oktobrī      pl. 19:00         Jelgavas Kultūras namā

28.oktobrī      pl. 19:00         Valmieras Kultūras centrā

Koncertu organizators: 

SIA BRIG

Tālr.: +371-29533075

 
Нет предстоящих мероприятий