Valsts Akadēmiskais koris LATVIJA un diriģents Māris Sirmais ar svētku koncertu viesosies Madonā

Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” un diriģents Māris Sirmais ar svētku koncertu viesosies Madonā.
Šā gada 22. novembrī ar svētku koncertu Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” un tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais viesosies Madonas kultūras namā. Koncertā skanēs iemīļotu latviešu komponistu kormūzika.
Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” ir lielākais profesionālais koris Baltijas valstīs un, pateicoties izkoptajai, perfektajai vokālajai meistarībai, tas sadarbojas ar pasaules līmeņa orķestriem un diriģentiem. Viens no kora galvenajiem uzdevumiem ir kopt un popularizēt kormūzikas tradīciju Latvijā.
Pēc diriģenta Māra Sirmā iniciatīvas, VAK “Latvija” katru gadu pirmatskaņo latviešu komponistu jaundarbus. Šis gads ir bijis īpaši radošs vairākiem komponistiem, un ar viņu veikumu varēs iepazīties arī klausītāji Madonā. Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” koncertā atskaņos martā tapušās kordziesmas - Jēkaba Jančevska “Koki”, Raimonda Tigula “Atnākšu pie sevis” un Raimonda Paula “Spalgs, skanīgs laiks” un “Krekla šūšana”.
Svētku koncertā varēs dzirdēt arī dziļi patriotisko Ulda Stabulnieka “Barons” un Pētera Plakida “In memoriam”, kā arī vēsturiskās kara drāmas “Dvēseļu putenis” fināldziesmu “Lūgšana: Dodi mieru mūsu brāļiem”, kuras autore ir Amerikā dzīvojošā latviešu komponiste Lolita Ritmanis.
Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” un Māra Sirmā koncerts 22. novembrī Madonas kultūras namā skanēs plkst. 15.00. Biļetes uz koncertu pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā.

Informācija par Valsts Akadēmisko kori “Latvija”:
http://koris.lv/
https://www.facebook.com/StateChoirLATVIJA/

 
Нет предстоящих мероприятий