ANDRIS KEIŠS, OJĀRS VĀCIETIS, RAIMONDS PAULS / Suni ārā nedzenama nakts

SUNI ĀRĀ NEDZENAMA NAKTS
Fantāziju par Ojāru Vācieti izspēlē Andris Keišs, Raimonds Pauls un trompetists Oskars Ozoliņš.
Programmā aktieris Andris Keišs, brīžam pārkāpjot, brīžam respektējot un brīžam sapludinot un nojaucot laika robežas, vedinās skatītāju ielūkoties dzejnieka Ojāra Vācieša ģeniālās personības un mākslas pasaulē. Tā būs satikšanās ar publiku uz kādām dzīves laikā dzejnieks nereti neaizgāja (dzejas vakari, jubilejas un radošās darbības vakari Ojāram Vācietim bija pasākumi, kas mulsināja, šķita lieki un apgrūtinoši, jo svarīgākais bija dzejas un lasītāja intīma, nepastarpināta tikšanās – lasītājs un grāmata), nereti nokavēja, tā radīdams neizpratni un baumas sabiedrībā. Programma ir muzikāla fantāzija par paša dzejnieka iniciētu, gribētu un viņam nozīmīgu sanākšanu, pārvarot mūžības slieksni, kur vieta atvēlēta gan vācietiskai pašironijai un smiekliem sarunās ar dažādu laiku radošām personībām, gan Raimonda Paula komponētām dziesmām ar Ojāra Vācieša vārdiem, gan skumjām un pasaules sāpei dzejā. Sanākšana, kurā publiski runāt bez cenzūras un laikmeta ierāmējuma. Fantāzijas pamatā Ojāra Vācieša dzīves laikā nepublicētā dzeja, dzejnieka korespondences, interviju un sarunu, literatūras par Ojāru Vācieti pētījumi.
Koncertuzvedums II daļās, 2 stundas.
Andris Keišs - balss
Raimonds Pauls - klavieres
Oskars Ozoliņš – trompete
Librets: Andris Keišs / Līva Grudule
Producents: Anda Zadovska / Mūzikas nams DAILE
Kontaktinformācija: [email protected] www.dailesnams.lv
Pirmatskaņojums 2020. gada 13. novembrī Mūzikas namā Daile.

Atgādinām, ka Ministru Kabineta noteikumi paredz, apmeklējot iekštelpu pasākumus, iepriekš veikt biļešu personalizāciju, ko ātri un viegli var izdarīt Biļešu Paradīzes vietnē: https://www.bilesuparadize.lv/lv/person
Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Atrodoties pasākuma norises vietā, Jūs apliecināt, ka esat informēts/a un Jums nav iebildumu, ka tiekat iekļauts/a audio vizuāla materiāla izveidē par pasākumu.
Pasākumu pulcēšanās un norises laikā tiks ievēroti visi valstī noteiktie drošības noteikumi.
Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.
Apmeklējot šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka
- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;
- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.

 
Нет предстоящих мероприятий