Ventspils Kamermūzikas dienas. Opera diviem

9. septembrī plkst. 19.00 koncertzālē “Latvija” ar koncertprogrammu “Opera diviem” viesosies operas solisti Sonora Vaice (soprāns) un Rinalds Kandalincevs (baritons), kā arī pianists Endijs Renemanis

Koncertā izskanēs Paminas un Papageno duets "Bei Männern, welche Liebe fühlen" no Volfganga Amadeja Mocarta operas "Burvju flauta", kā arī Cerlīnas un Dona Žuana duets no operas "Dons Žuans". Turpinājumā Adīnas un Dulkamaras duets no Gaetano Doniceti operas "Mīlas dzēriens", Nedas un Silvio duets no Rudžēro Leonkavallo operas "Pajaci", Violetas un Žermona skats no Džuzepes Verdi operas "Traviata", kā arī citi slavenu operu ārijas un dueti.

Vairāku starptautisku konkursu laureāte Sonora Vaice absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Ludmilas Braunas vokālo klasi. Dziedātājas repertuārā ir donna Anna un Cerlīna Mocarta operā „Dons Žuans”, Džilda Verdi operā „Rigoleto”, Rozīna Rosīni operā „Seviljas bārddzinis”, Lučija Doniceti operā „Lucia di Lammermoor”, Neda Leonkvallo operā „Pajaci” un daudzas citas lomas, kā arī soprāna partijas vokāli simfoniskajos darbos. Sonora Vaice koncertējusi Latvijas Nacionālajā operā, Štutgartes pilsētas teātrī, Drēzdenes Zempera operā, Klāgenfurtes valsts teātrī, Krievijas Lielajā akadēmiskajā teātrī Maskavā, Igaunijas Nacionālajā operā un citviet.

Rinalds Kandalincevs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvis bakalaura grādu vokālajā mākslā, kā arī maģistra grādu Norvēģijas Mūzikas augstskolā. Dziedātāja repertuārs aptver baroka, klasicisma, romantisma, verisma un arī mūsdienu opermūziku un kamermūziku. Šobrīd strādā kā vokālais pedagogs PIKC Ventspils Mūzikas vidusskola. 2018./2019. gada sezonā debitējis uz Latvijas Nacionālās Operas un Baleta skatuves Dž.Pučīni operā “La Boheme”, dzied arī R.Leonkavallo operas “I Pagliacci” un I.Kalniņa operas “Spēlēju, dancoju” iestudējumos.

Endijs Renemanis klavierspēli apguvis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Ecole Nationale de Musique un Schola CANTORUM (Parīze, Francija), kur ieguvis profesionālo doktora grādu klavierspēlē. Paralēli tam iegūti vairāki maģistra grādi mūzikā, tai skaitā, humanitāro zinātņu maģistra grāds mākslā. Renemanis ir daudzu starptautisko pianistu konkursu laureāts, uzstājies Pēterburgas filharmonija, Grācas koncertzāle u.c. Kā solists muzicējis kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri, Kremerata Baltica, Latvijas Nacionālo Simfoniskais orķestris,  LNO Simfoniskais orķestris u.c. Pašreiz strādā PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolā.

Kamermūzikas dienas Ventspilī notiek jau vairākus gadus, piedāvājot klausītājiem gan ārpus Latvijas studējošo latviešu mūziķu, gan ārvalstu mūzikas profesionāļu, gan Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogu un audzēkņu koncertus. Kopš koncertzāles “Latvija” atklāšanas, Kamermūzikas dienas organizē Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar SIA “Kurzemes filharmonija”.

 

 
Нет предстоящих мероприятий