Zola Jesus & Ecstatic Quartet. Ecstatic Music Ventspils

Novembra sākumā, no 8. līdz 10. novembrim, Ventspilī, koncertzālē “Latvija” notiks pirmais pārsteidzošās mūzikas festivāls “Ecstatic Music Ventspils”.

Sestdien, 9. novembrī, kopīgā koncertā muzicēs amerikāņu dziesminiece, avangarda un tumsnējās popmūzikas māksliniece “Zola Jesus”, kopā ar festivāla stīgu kvartetu “Ecstatic Quartet” izpildot gan savas kompozīcijas, gan koncerta pirmajā daļā kvartetam atskaņojot amerikāņu laikmetīgās mūzikas opusus.

N. Danilova, kuras dzimtas saknes rodamas Krievijā, Ukrainā, Vācijā un Slovēnijā, ar skatuves vārdu “Zola Jesus” pazīstama jau vairāk nekā desmit gadus. Klasiskās operdziedāšanas pieredze apvienojumā ar trokšņainu, tumsnēju un melodramatisku popmūziku, ko kāds, iespējams, dēvēs arī par “avangardisku”, ātri vien pēc pirmo singlu klajā nākšanas pievērsa māksliniecei ne tikai itin plašu klausītāju, bet arī kolēģu uzmanību. Debijas albumā ieklausījās Karina Elizabete Dreijere (Karin Elisabeth Dreijer) un uzaicināja “Zola Jesus” par “Fever Ray” Eiropas turnejas īpašo viešņu. Tāpat arī britu apvienība “The xx”. Savukārt “M83”, “Orbital” un citi Nikas neatkārtojamo balsi vēlējušies dzirdēt savos studijas ierakstos.

Pirms pāris gadiem mūziķe ir atgriezusies Viskonsinas štatā, uz kurieni kopā ar vecākiem bērnībā tik ļoti nav gribējusi pārcelties no saulainās Fīniksas. Kā atzīst pati, mežā, pašas celtā mājiņā viņa šobrīd jūtas vislabāk, un tur tapis arī “Zola Jesus” pēdējais, tumšākais un personīgākais albums “Okovi”, kurā ietvertie skaņdarbi kopā ar stīgu kvartetu izskanēs arī koncertā Ventspilī.

Īpaši festivālam izveidotajā stīgu kvartetā "Ecstatic Quartet" apvienojušies dažādu Latvijas profesionālo simfonisko kolektīvu dalībnieki – Arvīds Zvagulis (pirmā vijole), Indulis Cintiņš (otrā vijole), Artūrs Gailis (alts) un Pēteris Ozoliņš (čells).

* * *

Festivāla koncertiem tuvojoties, biļešu cenas pieaugs.

Читать описание
Нет предстоящих мероприятий