BLŪZA&FANKA KARALIS BONIJS FĪLDSS/PASAULE LIELAJĀ DZINTARĀ

PASAULE LIELAJĀ DZINTARĀ / ASV

„Īsta mūzika īstu mūziķu izpildījumā,” tieši šie slavenā skatuves mākslinieka Prinsa vārdi precīzi raksturo čikāgieša Bonija Fīldsa (Boney Fields) patieso muzicēšanas garu un spēles prieku. Gluži kā Prinss, arī trompetists Bonijs Fīldss ir daļa no afroamerikāņu mūziķu paaudzes, kuri dzimuši, lai iekarotu skatuvi.

Savā mūzikā Fīldss prasmīgi apvieno fanku un blūzu - abas Great Black Music sastāvdaļas, – kas pašā vasaras karstumā Liepājas koncertzāles apmeklētājiem radīs īpaši enerģisku un pacilātu noskaņojumu.

„Nekas nespēj pārspēt to sajūtu, kad uzstājies pūļa priekšā kopā ar saviem grupas biedriem, un jūs kopā radāt mūziku,” teicis Bonijs.

Mūžam enerģiskais šovmenis Bonijs Fīlds rada mūziku, ceļojot pa visu pasauli un piedaloties tādos prestižos festivālos kā  Jazz à Vienne, Jazz in Marciac, Madajazzcar, Tabarka Jazz Festival un citos. Tieši skatuve ir vieta, kur māksliniekam izdevies izkopt pašam savu stilu, apvienojot retro un futūristisku blūzu ar pūšaminstrumentu fanku. Ierakstos un koncertos Fīldss kopā ar pavadošo grupu īsteno ģeniālu estētiku, pievienojot maģisko grūva formulu.

Bonijs Fīldss dzimis un audzis Čikāgā, bērnību pavadot vecāku iecienīto geto dziesmu un gospeļu kora mūzikas pavadībā, kas mudināja viņu attīstīt pašam savu unikālo balsi, papildinot to ar trompetes spēli. Dziedātāja-trompetista divējādais talants nodrošinājis mūziķim vienu darbu pēc otra blakus tādām mūzikas leģendām kā Lakijs Pītersons, Luters Alisons, Džeimss Kotons, Badijs Gajs, Liza Makkomba, kā arī Džordžs Klintons, Maseo Pārkers, Freds Veslijs un Būtsijs Kolinss.

2018. gada pavasarī iznāks Bonija Fīldsa 6. studijas albums “Bump City”.

 Liepājas koncertā Bonijam uz skatuves pievienosies grupa “Elastic” (ex “Bite's Blues band”):

Raitis Kalniņš -  bungas

Roberts Romānovs - bass

Oskars Stolse - Semerovs – vokāls, mutes ermoņikas

Rihards Bērziņš – klavieres, ērģeles

Īpašais viesis:

Igors "REBEL" Novikovs – ģitāra, vokāls

Pasākuma norises ilgums: aptuveni 1h 40 min. (vienā daļā)

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars

 
Нет предстоящих мероприятий