JETTES DIENU GRĀMATA. Ieva Saliete un Elīna Apsīte. Koncertstāsts

Janvāra nogalē Latgales vēstniecības GORS Mazajā zālē izskanēs koncertstāsts par Jetti Užāni – leģenāro Cimdu Jettiņu. Stāstu atklās Jettes mūža gaitu un darbu zinātāja Elīna Apsīte, bet izspēlēs klavesīniste Ieva Saliete.

Koncertstāstā savīsies Elīnas Apsītes lasītās Jettes dienasgrāmatas lapaspuses un klavesīnistes Ievas Salietes izspēlētie latviešu komponistu, Riharda Dubras un Pētera Vaska, un pasaules klasiķu, Johana Sebastiāna Baha un Fransuā Kuperēna, skaņdarbi.

Jette Užāne ir māksliniece, cimdu adītāja, filozofe, sieviete, kas visu savu dzīvi pavadījusi invalīdu ratiņos un uzvarējusi likteni, likusi tam smaidīt, kad bijis skumji un smieties, kad bijis grūti. Jette Užāne visu savu mūžu ir pavadījusi Dzērbenes pagasta „Lejnieku” mājās, ar savu dzīves filozofiju un cimdu adīšanas prasmi ieinteresēdama daudzus Latvijā un pasaulē mītošos kultūras cilvēkus. Pie viņas bieži viesi ir bijuši tādi Latvijā ievērojami cilvēki kā mākslas zinātnieks Māris Brancis, mākslinieks Laimonis Blumbergs, fotomākslinieks Gunārs Janaitis, rakstniece un polītiķe Anna Žīgure, somu žurnālists Jukka Rislaki, rakstnieks Zigmunds Skujiņš, rakstnieks un sabiedrisks darbinieks Dainis Īvāns, māksliniece Rita Valnere, mākslinieks Kurts Fridrichsons, dzejniece Ludmila Azarova, Japānas vēstniecības pārstāve Ajumi Kurosava un daudzi citi. Savulaik pie Jettes, viņas mājās, ir vesti un ciemojušies ministri, un Guntis Ulmanis 1995. gadā pasniedzis viņai Triju Zvaigžņu ordeni. Jette ir bijusi VKKF mūža stipendiāte. Cimdu Jettiņa, kā viņa pati sevi saukusi, mūžībā aizgājusi 2007. gadā.

Pēc pasākuma viesi tiek aicināti uz 2. stāva seminārzāli, kur notiks sarunas ar Elīnu Apsīti un tiks izrādīti Jettes Užānes roku un sirds darinājumi - cimdi.

Bērni līdz 7 gadu vecumam pasākumā var netikt ielaisti. Pusstundu pirms pasākuma sākuma sāk darboties bērnu istaba, kas pieejama bērniem vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem. Bērnu istabas apmeklējums ir bez maksas. Pirms tam lūgums pieteikties, zvanot +371 22020206 vai +371 64633303.

 
Нет предстоящих мероприятий