Inese Galante SUMMERTIME 2017 festivāls. Balkāni Itālijā. Klezmerata Fiorentina (Itālija)

BALKĀNI ITĀLIJĀ. KLEZMERATA FIORENTINA

Starp Klezmerata Fiorentina talanta cienītājiem ir tādi dižgari kā Zubins Meta, Daniels Barenboims, Mstislavs Rostropovičs, Marta Argeriha, Vladimirs Spivakovs un citi. Pateicoties viņu filigrānajai un temperamentīgajai spēlei, katra ansambļa uzstāšanās izskan ar vētrainām stāvovācijām.

„Katru reizi, kad es viņus dzirdu, es nezinu, smieties vai raudāt, jo viņi spēlē mūziku, lai smietos un raudātu. Es iesaku viņus visur, jo tā ir ne tikai laba izklaide, bet arī brīnišķīga muzicēšana.” – tā ansambli raksturo izcilais diriģents Zubins Meta.

Ansamblī Klezmerata Fiorentina (Itālija) apvienojušies četri virtuozi no pazīstamā Itālijas simfoniskās un operas mūzikas orķestra, Florences Orchestra del Maggio Musicale mūziķi – Igors Poļesickis (Igor Polesitsky, vijole), Rikardo Kročila (Riccardo Crocilla, klarnete), Francisko Furlaničs (Francesco Furlanich, akordeons) un Rikardo Donati (Riccardo Donati, kontrabass).

 

2005. gadā ansambli izveidoja slavenais vijolnieks Igors Poļesickis, kurš tolaik jau bija sadarbojies ar Lučāno Berio, Zubinu Metu, Borodina stīgu kvartetu un citiem klasiskās un avangarda mūzikas korifejiem. Ukraiņu ebreju instrumentālās mūzikas tradīcijas, kuras turpinājās jaunā ansambļa daiļradē, Poļesickis pārmantoja no savas ģimenes. Ansambļa radīto mākslu ir grūti ietilpināt viena stila robežās – tā ir klezmeru, Balkānu tautu un itāliešu mūzikas savdabīga simbioze. Kopš dibināšanas ansamblis uzstājies visslavenākajās pasaules koncertzālēs.

Pirmo reizi Latvijas klausītājiem būs iespēja baudīt Klezmerata Fiorentina mākslu, pateicoties slavenā kamerorķestra „Maskavas virtuozi” mūziķu ieteikumam pēc spožas uzstāšanās pagājušā gada festivālā Summertime – aicina Inese Galante.

Mākslinieku video :

https://m.youtube.com/watch?v=tea2c-qrGt0

https://m.youtube.com/watch?v=nKkq6DHCfW0

 
Nav gaidāmo pasākumu