Inese Galante SUMMERTIME 2017 festivāls. Intriga. 2 saksofoni un klavieres

INTRIGA. DIVI SAKSOFONI UN KLAVIERES

Festivāla otrajā koncertā satiksies trīs ārkārtīgi spilgtas personības – leģendārais džeza pianists Daniils Krāmers ((Даниил Крамер, Krievija) un slavenie saksofonisti brāļi Briļi (Bril Brothers, Krievija). Mākslinieki uzstāsies kopā ar džeza ansambli, kurā ietilpst kontrabass un sitamie instrumenti.

Pēc klausītāju daudzkārtējiem lūgumiem Inese Galante atkal ir aicinājusi Daniilu Krāmeru uz savu festivālu, kura dēļ viņam pat vajadzēja lūgt pārcelt viņa rīkoto festivālu Ural Terra Jazz uz citu datumu. Latvijas klausītāji vienmēr ar nepacietību gaida viņa uzstāšanos, ko iespējams baudīt tikai festivālā Summertime – aicina Inese Galante. Virtuozais pianists, pedagogs, komponists, producents, radio un TV programmu iemīļotais viesis Daniils Krāmers saista ne tikai ar filigrānu tehniku un emocionālu izpildījumu, bet arī ar vienreizēju personisko šarmu – kaut vienreiz dzīvē izdzirdot šī izcilā meistara spēli, publika burtiski nokļūst hipnotiskā atkarībā no tās.

Dvīņubrāļi Aleksandrs un Dmitrijs Briļi šobrīd ir gaidīti viesi pasaules labākajos džeza pasākumos. Viņi ir laiduši klajā četrus studijas albumus, ko augsti novērtējuši gan klausītāji, gan profesionāļi. Viņi ir leģendārā džeza pianista Igora Briļa dēli, līdz ar to mūzika kopš mazotnes ir viņiem burtiski asinīs. Brāļiem pieder pasaules slava, arī pateicoties sadarbībai ar tādiem džeza guru kā basisti Nats Rīvss un Nīls Oisteds Pederesens, saksofonisti Kenijs Garets, Deivs Libmans un Bils Evans, kā arī pianists un komponists Deivs Brubeks. Brāļi regulāri sadarbojas arī ar Krievijas džeza elites pārstāvjiem. Viņu priekšnesumi nav tikai džeza standartu interpretācijas – tā ir spilgta, neatkārtojama un temperamentīga spēles maniere, kas paliek atmiņā uz ilgu laiku.

Mākslinieku video :

https://m.youtube.com/watch?v=1h4sfYJ1RBI

https://m.youtube.com/watch?v=qCzngiNZic0

https://m.youtube.com/watch?v=iCcRM_y119E

 
Nav gaidāmo pasākumu