ALTA BELLEZZA (Швейцария) | Фестиваль старинной музыки VIVAT CURLANDIA! Концерт открытия

Starptautiskā ansambļa ALTA BELLEZZA mūziķus savedusi kopā mīlestība pret seno "alta capella" tipa ansambļu mežonīgo skanējumu apvienojumā ar perfekti intonētas kvintas reibinošo skaņu.
Ansamblis ALTA BELLEZZA savu nosaukumu aizņēmies no Gijoma Difē dziesmas, kas atrodama Oksfordas Bodlija bibliotēkā glabātajā manuskriptā Canonici Misc. 213, kas ir viens no nozīmīgākajiem 15. gadsimta mūzikas avotiem mūsdienās.

Mūsdienās nosaukums "alta capella" tiek lietots, apzīmējot trokšņainu viduslaiku vai renesanses pūšaminstrumentu ansambli, kurā dzirdami gan šalmeji un dabiskās trompetes, gan vēlāk arī dulčianas, kornetes un baroka tromboni jeb sakbuti. Šai laikā mūziķi tika iedalīti divās grupās: alta un bassa. Pirmajā ietilpa augstākminētie skaļie instrumenti, toties otrā apvienoja intīmākas noskaņas: balsis, lautas, vijoles un arfas. Šādiem "alta capella" ansambļiem bija svarīga loma sabiedrības dzīvē, jo tie spēlēja gan katra valdnieka un augstmaņa galmā, gan visās tā laika pilsētās. Šīs kapelas gādāja par mūziku un izklaidi gan publiskajos āra sarīkojumos, gan arī deju vakaros varenās zālēs.

Programma “Triste Plaisir” ("Skumjais prieks”):
Gijoma Difē (Guillaume Dufay), Žila Benšuā (Gilles Binchois) un viņu laikabiedru, 15. gadsimta komponistu mūzika.

ALTA BELLEZZA:
Ann Allen – šalmeji
Hanna Geisel – šalmeji, dūdas
Nathaniel Wood – dabiskās trompetes, tromboni

Vietu skaits ierobežots (30 sēdvietas). Tiks ievēroti visi aktuālie drošības pasākumi.

 
Нет предстоящих мероприятий