Latvijas Radio 2 - 25 gadu jubilejas koncerts

Ar 25 gadu populārākajām latviešu dziesmām svinēs Latvijas Radio 2 dzimšanas dienu

Latvijas Radio 2 dzimšanas diena BŪS!
Koronavīrusa izraisīto ierobežojumu dēļ Latvijas populārākās radiostacijas 25-tās gadadienas jubilejas koncerti pārcelti uz nākamā gada pavasari – sestdienu, 17. aprīli. Iegādātās biļetes būs derīgas! Iepriekš pirkto 3. aprīļa biļešu īpašniekus gaidīsim dienas koncertā pulksten 15:00, savukārt 4. aprīļa biļetes būs derīgas vakara koncertam pulksten 20:00. Uz tikšanos VEF Kultūras pilī 2021. gada 17. aprīlī, lai kopā ar latviešu mūzikas leģendām un spožākajām šī brīža zvaigznēm svinētu Latvijas populārākās radiostacijas dzimšanas dienu! Latvijas Radio 2 – dziesmas dzimtajā valodā!

„Kā teicis Maestro Raimonds Pauls – Latvijas Radio 2 droši var saukt par Latvijas tautas radio!. Un tā tas tiešām ir. 25 gados atskaņojot dziesmas dzimtajā valodā, kas uzrunā sirdis, esam iemantojuši auditorijas uzticību un mīlestību. Cilvēki ar mums mostas, dodas uz darbu un mājup, pusdieno, pavada vakarus un svin svētkus. Grūti iedomāties labāku dzimšanas dienas kompāniju par mūsu lojālajiem klausītājiem. Tāpēc gribam to nosvinēt kopā,” saka Latvijas Radio 2 galvenais redaktors Kaspars Mauriņš.

Koncerta programma veidota, apkopojot Latvijas Radio 2 divdesmit piecu gadu laikā spēlētākās dziesmas. Uz skatuves kāps latviešu mūzikas leģendas un laikmeta spožākās zvaigznes – Maestro Raimonds Pauls, Guntars Račs, “Autobuss debesīs”, Ainars Mielavs, Viktors Zemgals, Mārtiņš Ruskis, “Saldās sejas”, „Putnu Balle”, Normunds Pauniņš, “Baltie lāči”, “Bruģis”, “Apvedceļš”, Guntis Veits, Olga Rajecka, Uģis Roze, Gvido Linga, „Galaktika”, Normunds Rutulis, Ineta Rudzīte, “Tērvete”, Kaspars Markševics un citi mūziķi.

Latvijas Radio 2 ceļš pie klausītājiem aizsākās 1995. gada 1. aprīlī, kad sabiedriskā medija ietvaros tika nolemts veidot jaunu izklaidējoši izglītojošu kanālu. 2000. gada 1. janvārī Latvijas Radio 2 paplašināja apraidi un sāka raidīt visu diennakti, kļūstot par populārāko radiostaciju Latvijā un vienīgo radiostaciju, kura atskaņo tikai dziesmas dzimtajā valodā.

Šie 25 gadi ir bijuši krāšņi, žanriski daudzveidīgi un skanīgi, tie liela mēra atspoguļo klausītāju dažādo muzikālo gaumi un tajā pašā laikā kopīgo mīlestību pret latviešu mūziku – tieši tāds solās būt arī jubilejas koncerts. Tas būs atskats latviešu populārās mūzikas vēsturē caur šlāgeriem, ziņģēm, popu un poproku, kā arī kantri manierē veidotām dziesmām, kas ļaus klausītājiem gremdēties arī savās atmiņas par piedzīvoto pēdējos 25 gados. Biļetes uz koncertu pieejamas “Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās.

Latvijas Radio 2 ir populārākā radiostacija Latvijā ar 16,9% tirgus daļu, kuru ikdienā klausās visvairāk Latvijas iedzīvotāju, nedēļā sasniedzot 502 tūkstošus klausītāju. Latvijas Radio 2 ētera personību vidū ir leģendārie Gunārs Jākobsons un Sandra Glāzupa, raidījumu vadītāja Baiba Palkavniece, muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, ka arī DJ Aivis, Viesturs Sproģis, Velga Vītola-Amantova, Līna Rudzone, Mārtiņš Ruskis, Kaspars Markševics, Ivonna Markelova, Nora Micpapa un Roberts Buivids.

 
Нет предстоящих мероприятий