RĪGAS GREDZENS. Muzikāla izrāde

Koncertuzvedumu cikls Latvijas Gredzens četros konceptuāli atšķirīgos veidos izstāstījis, izdziedājis, izspēlējis un izdejojis katram novadam svarīgo un raksturīgo, atklājot atšķirīgo identitāti, kas dziļi iesakņojusies tur mītošos cilvēkos, valodā un kultūrtelpā.
 
Bet Latvijas sirds – Rīga?
 
Kā senā teika vēsta - Rīga nekad nebūs gatava. Pilsēta, kas mainās, skrienot laikiem līdzi un ar savu mainību ietekmējot  visu Latviju. Rīga – milzīgs, daudzu nozīmīgu notikumu un cilvēku satikšanās punkts. Kā magnēts, kas pievelk un cieši ievelk savos apskāvienos. Rīga - daudzšķautņainu raksturu apveltītā galvaspilsēta, kas spējusi saglabāt un saudzēt sev tik raksturīgos vaibstus un noskaņas. Rīga – mākslas metropole, kurā cauri laikiem pulcējušies un ar pasaules vērienu strādājuši visdažādāko mākslas mūzu kalpi.
Bet kas ir Rīgas savējie? Tie dižie un romantiskie, kas veidojuši pilsētas neatkārtojamo seju, kas pārdzīvojuši, skumuši un cietuši par tās postīto godību un zudušajiem cilvēkiem, piedzīvojuši vēsturisku notikumu virpuļus un sapņojuši par ideālo nākotnes pilsētu.
 
Dzejas, mūzikas, dziesmas un teātra valodā ir radīts stāsts – koncertuzvedums par Rīgu un tās lielajiem dziesminiekiem.
 
Čaks, Stabulnieks, Vācietis, Maskats.
 
50./60. gadu Rīga. Sapņi un mīlestība, pārdzīvojumi, zaudēti ideāli, skumjas, laime un cerības… Ojāra Vācieša īpašajā dzejas valodā sakot – PAVISAM. Iekļaujoties VEF Kultūras pils autentiskajā vidē un atmosfērā, stāstīsim stāstu par Rīgu TĀ laika valodā! Par pilsētu, kurai cauri plūstošā Daugava jau ģeogrāfiski piešķīrusi tai divas atšķirīgas sejas, ļaujot radīt šo abu seju jeb krastu stāstus – par Vācieša/ Maskata un Čaka/Stabulnieka dažādo Rīgu. Un kā savienojošs, simbolisks elements – laika un iedomu TILTI, uz kuriem satiksimies cilvēciski sirsnīgos un arī ļoti personiskos stāstos. Muzikālajā saspēlē ieraudzīsim, kā atdzīvojas vārds, abiem komponistiem tiekoties ar lielo meistaru dzejas rindām, rezultātā iegūstot atšķirīgu mūzikas un emociju gammu. Kur Rīgas centra spozme, skaņa un smarža tiekas ar Pārdaugavas šauro, kluso ieliņu romantisko gaisotni. Un šajā alegoriju pasaulē – uz iedomātajiem laika tiltiem, DZEJNIEKS sastop pretējā krasta amata brāli, kas izrādās paša otrais es. Dzīves sists un bružāts, bet joprojām nezaudētu sapņotāja un meklētāja ilgu pārpilns.
 
Muzikālo izrādi veido:
Latvijas Radio koris
Diriģents Sigvards Kļava
Jānis Strazdiņš – balss
Andris Keišs – balss
Agate Pooka – balss, vijole
Gundega Krūmiņa – balss
Artūrs Noviks – akordeons
Romāns Vendiņš – klavieres
Toms Poišs – kontrabass
Kaspars Kurdeko – perkusijas
Sieviešu vokālais ansamblis „Rīga“
Režisors Viesturs Kairišs
Scenogrāfe un māksliniece Ieva Jurjāne
 
GORS Kultūras vēstnieku programmas dalībniekiem biļetes ar 10% atlaidi, veicot pirkumu kasēs vai Latgales vēstniecības GORS biļešu sistēmas klienta profilā. Kasēs lūgums uzrādīt karti pirms pirkuma veikšanas.
 
Bērni līdz 7 gadu vecumam pasākumā var netikt ielaisti. Pusstundu pirms pasākuma sākuma sāk darboties bērnu istaba, kas pieejama bērniem vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem. Bērnu istabas apmeklējums ir bez maksas. Pirms tam lūgums pieteikties, zvanot +371 64633303.
 
Informējam, ka pasākuma laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām, neidentificējot konkrētas personas. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā u.tml.
 
Ja Jūs nevēlaties tikt fotografēts vai filmēts, Jums ir tiesības pieprasīt, lai šādas darbības attiecībā uz Jums netiek veiktas. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, sazinoties ar personas datu apstrādes pārzini – SIA “Austrumlatvijas koncertzāle” administrāciju klātienē, Rēzeknē, Pils ielā 4; zvanot 646 33303 vai rakstot [email protected].
 
Нет предстоящих мероприятий