Ievas Akurateres un Aivara Hermaņa koncerts VĒLĒŠANĀS

Dziedātāja Ieva Akuratere klausītājiem sagatavojusi koncertu ar dziesmām no jaunā soloalbuma “Vēlēšanās”, kas tapis sadarbībā ar ģitāristu un komponistu Aivaru Hermani. Koncertā izskanēs arī citas abu mākslinieku sadarbībā radušās dziesmas, kā arī dziesmas Latvijai un populāras Ziemassvētku dziesmas.

Koncerta pirmajā daļā skan dziesmas no 2018. gada nogalē izdotā albuma ”Vēlēšanās”, otrajā – abu mākslinieku kopdarbi no albumiem “Klusums starp mums” un “Plīvošana ar pilsētu”, kā arī populāri skaņdarbi no Ievas Akurateres repertuāra.
Jaunā albuma dziesmu teksti ir izteikti sievišķīgi, jo dzejas autores visām dziesmām ir sievietes. Vairumam dziesmu vārdi ir pašas izpildītājas Ievas Akurateres radīti, izmantota arī V. Belševicas un K. Čerijas dzeja.
Komponists Aivars Hermanis ir izveidojis skaņu atmosfēru tēlainam muzikālam stāstam par pasauli, kur bez dramatiskiem notikumiem mājo arī atmiņas, paredzējumi un inspirāciju radītas cerības.

Latvijā labi pazīstamo un iemīļoto mūziķu sadarbība aizsākās pirms 30 gadiem. Radošo saskaņu un vienotu muzikālo izjūtu viņi atklāja, strādājot pie dziesmu cikla “Klusums starp mums” (1990) ar Igo dzeju. Sekoja dzejnieka Linarda Tauna vārsmu iedvesmots cikls “Plīvošana ar pilsētu” (1997), bet jaundarba “Vēlēšanās” dziesmu vārdu autore lielākoties ir pati Ieva.
Pirmais šāda darbības virziena impulss bija Ievas agrā jaunībā sacerētais dzejolis “Naktī”, kam pirms dažiem gadiem Aivars atrada vajadzīgo melodiju. No viņa puses izskanēja pamudinājums turpināt dzejot, lai varētu radīt jaunu ieskaņojumu albumu. Pirms četriem gadiem Ievu Akurateri bija uzrunājis Vizmas Belševicas dzejolis “Vienaldzības”, kas, Hermaņa skaņu valodā tverts, tika atskaņots abu kopīgajos koncertos. No jaunības dziedātājai saglabājās laikraksta izgriezums – amerikāņu dzejnieces Kellijas Čerijas dzejoļa “Gaiss ir mīlestība” publicējums, kas pirms vairākiem gadiem tapušas dziesmas veidolā veidoja trešo stūrakmeni jaunā diska arhitektūrā.
Albuma “Vēlēšanās” stilu mūziķi formulē kā impresionismu – tā ir viegla, gaisīga rotaļa ar situācijām, svarīgu lietu nesvarīga piesaukšana, uzplaiksnījumu un gaismēnu mija.
Koncerts sniegs muzikālu baudījumu tandēma Akuratere – Hermanis līdzšinējiem cienītājiem un visiem, kas mūzikā meklē dabiskumu, sirsnību, reizē vienkāršību un izsmalcinātību.

Tuvojoties koncertam, biļetes kļūs dārgākas.

 
Нет предстоящих мероприятий