Koncertuzvedums / Ziemas stāsti Wiktorijā

Katru adventes svētdienu, 2., 9., 16. un 23.decembrī ikviens tiks gaidīts Liepājā, kultūras namā “Wiktorija”, lai baudītu tikai ziemai un ziemassvētku gaidīšanas laikam piemītošo burvību koncertuzvedumā “Ziemas stāsti Wiktorijā”.
Koncertuzvedumu veidos vokālās grupas “Stīgotas” un grupas “Zari” dziedātas dziesmas, ritma burves Martas Kauliņas spēlētas marimbas un citu instrumentu skaņas, kā arī Liepājas teātra aktiera Leona Leščinska stāstītie ziemas stāsti. Mijiedarbojoties mūzikai, video un citiem instrumentiem, koncertuzveduma veidotāji vēlas izveidot mājīgu, siltu un cilvēcības piepildītu notikumu, kurā ļaudīm satikties un kuru baudīt decembra svētdienās.
Vokālā grupa “Stīgotas” dzimusi nesen, kā vokālā ansambļa “Gaismiņa” likumsakarīgs turpinājums, kad šī bērnu un jauniešu ansambļa - nu jau pieaugušās dalībnieces - lēma turpināt savu muzikālo darbību, izveidojot jaunu grupu. Kopā ar savu tagadējo grupas vadītāju Ievu Dreimani, tiek turpināts virziens, kuru nosaka mīlestība uz akadēmisko a capella mūziku, aicinājums būt uz skatuves, dodot cilvēkiem emocijas, ļaujot aizdomāties par īstām un patiesām vērtībām caur mūziku.
Grupa “Zari” šajā stāstījumā ieskandinās tikai sev piemītošo skanējumu, kurš veidots, sakūstot senajam tautas dziesmām ar mūsdienīgu un nerimstošu jaunrades meklējumu skanējumu.
Ziemas stāstus, kurus apmeklētājiem izstāstīs aktieris Leons Leščinskis, īpaši šim notikumam, radīja liepājniece Maija Kalniņa. Tie vēstīs par ikvienam tuvām un saprotamām sajūtām, pārdomām, kuras biežāk, kā citkārt, uzmeklē mūs ziemas laikā.
Apmeklētājus uz koncertuzvedumu ik svētdienu gaidīs šī notikuma veidotāji, gaiši “Wiktorijas” logi un atvērtas durvis, aiz kurām smaržos krustnagliņas, piparkūkas un cilvēcīgas esības prieks.
Kultūras nams “Wiktorija” pamazām, bet neatlaidīgi ieguvis savu, īpašu vietu Liepājas kultūras telpā. Tā ir vieta, kura pati par sevi ir notikums. Senais, novārtā pamestais pagalms un ēka ieguvuši jaunu dzīvi, kuru veido un rada liepājnieki. Ne vien atjaunojot un dāvājot dzīvotiespēju šim namam, bet arīdzan veidojot pilnasinīgu un dzīvu kultūras telpu.

Koncertuzvedumu sākums pulksten 17
Biļetes iegādājamas visās Biļešu Paradīzes kasēs

 
Нет предстоящих мероприятий