ZIEMAS SVĒTKI. V.Pakalniece, A.Ludvigs, vokālā grupa VŌLTA, Em.Dārziņa jauktais koris un draugi

Viktorija Pakalniece (soprāns), Andris Ludvigs (tenors), vokālā grupa VŌLTA (Annija Kristāna Ādamsone, Rūta Olekša, Niks Freimanis, Matīss Circenis, Endijs Endelis), Emīla Dārziņa jauktais koris (mākslinieciskā vadītāja Nora Kalniņa), Larisa Carjkova (ērģeles), akustiskais pavadošais sastāvs (Austra Kalniņa vadībā), un īpašie viesi -

Vineta Elksne, Valters Gleške un Mārtiņš Lūkass Staķis labdarības koncertā „ZIEMAS SVĒTKI”, Rīgas Domā, 19.decembrī, 19:00

Kādreiz arī tu biji bērns, un bija tik viegli ļauties brīnumam! Kad logā bija uzziedējušas pirmās leduspuķes un arā liegi krita sniegpārslas, istabā sāka smaržot pēc pīrāgiem un piparkūkām, un eglītes sveķiem. Nodzisa gaisma, iedegās sveces, kāds klusi pagrabinājās pie ārdurvīm, atstājot tur dāvanu maisu! Ziemas svētki...

Koncertu atbalsta: Vīgneru Ernesta institūts, ZIEDOT.LV, Rīgas Doms, Biļešu Paradīze.

Iegūtie līdzekļi tiks novirzīti bērnu rehabilitācijas centram POGA, atbalsta sniegšanai bērniem ar kustību traucējumiem un viņu ģimenēm.

Viktorija Pakalniece (soprāns) - viena no šī brīža spilgtākajām, jaunajām opermūzikas dziedātājām. JVLMA docentes Airas Rūrānes audzēkne, vokālās prasmes pilnveidojusi pie pasaulslavenām opermūzikas zvaigznām M.Rebekas, M.Kovaļevskas, M. Honigas, un citām slavenībām. Ineses Galantes 2017. gada jauno talantu konkursa uzvarētāja, Alīdas Vānes vokālistu konkursa "Labākais Baroka izpildījums" diploma ieguvēja. Piedalījusies daudzos nozīmīgos koncertos, ieskaitot festivāla „Summertime 2017” Gala koncertu un 2018. gada Siguldas Opermūzikas svētku Gala koncertu.

Andris Ludvigs (tenors), LNOB un “Latvijas Gāzes” 2010.gada balvas „Labākais opersolists” ieguvējs. Latvijas Nacionālajā operā dziedājis Hosē, Kavaradosi, Nemorīno, Pinkertonu, Raiti (“Vilkaču mantiniece”), Totu (“Spēlēju, dancoju”). 2016. gada vasarā Siguldas Opersvētkos Ludvigs dziedāja Gustavu Verdi “Masku balles” brīvdabas iestudējumā. Zagrebas operteātrī Ludvigs bijis Luidži (“Apmetnis”), Lietuvā un Igaunijā – Alfrēdo, Novosibirskas  operā – Tannheizers, Viļņā un Sanktpēterburgas Mihaila teātrī – Ēriks. Dziedātājs uzstājies arī Minskas operfestivālā un Omanas operā, koncertējis Lisabonas, Ņujorkas, Sanktpēterburgas, Toronto koncertzālēs.

Vokālā grupa „VŌLTA” - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti – Annija Ādamsone (Soprāns), Rūta Olekša (alts), Niks Freimanis (tenors), Matīss Circenis (baritons) un Latvijas nacionālas operas kora mākslinieks Endijs Endelis (bass) kopā veido vokālo grupu “VŌLTA”. Grupas dibināšanas pamatā ir jauniešu iedvesma veidot dažādu žanru mūzikas jaunu skanējumu, sākot no akadēmiskās mūzikas līdz pat pop mūzikai, kas aranžēta tieši šo jauniešu balsīm. Grupas “VŌLTA” dalībnieki ir ietekmējušies no tādām populārām vokālajām grupām, kā “Pentatonix” , “Voces8” un “The Real Group”.

Emīla Dārziņa jauktais koris – jau piecpadsmito gadu viens no labākiem Latvijas amatierkoriem (iepriekš zināms kā Swedbankkoris), apvieno dziedātājus, kam ir vienlīdz svarīga gan draudzīga kopā būšana,  gan arī kvalitatīva muzicēšana. Koristu vidū ir dažāda vecuma un dažādu profesiju cilvēki, kas sev ir izvēlējušies brīnišķīgu hobiju – dziedāt korī. Spraigs darbs mēģinājumos, regulāra uzstāšanās un koncerti Latvijā, kā arī dalība daudzos starptautiskos konkursos, korim devuši stingrus pamatus izaugsmei un skanējuma pilnveidei, tā rezultātā ierindojoties Latvijas labāko koru vidū, kā arī gūstot panākumus un atzinību visaugstākā līmeņa koru konkursos. Kora diriģente un mākslinieciskā vadītāja ir Nora Kalniņa, kas ieguvusi Mūzikas akadēmijas bakalaura grādu kora diriģēšanā Andra Veismaņa klasē un maģistra grādu Romāna Vanaga klasē, tāpat viņa bijusi ilggadēja vokālās grupas "Latvian Voices" dalībniece.

Vineta Elksne  - tautā iemīļota dziedātāja un mūziķe. Plašu pieredzi guvusi dziedot vokālajā trio “Lady’s sweet”, kā arī kā fona vokāliste Intaram Busulim, Jānim Stībelim, Laimai Vaikulei, un citiem populāriem mūziķiem. Koncertējusi dažādās koncertprogrammās un koncertuzvedumos (“Cabaret plin, plin”, “Cabaret Artelis”, u.c.).  2010. gadā kopā ar “Lady’s sweet” pārstāvējusi Latviju starptautiskajā konkursā “Jaunais vilnis”. Piedalījusies arī dažādos TV projektos (t.sk. TV3 šovos “Dziedi ar zvaigzni” un “Es mīlu tevi, Latvija”), šobrīd aktīvi koncertē ar dziedātāju Intaru Busuli, komponistu Kārli Lāci un “Abonementa orķestri”. Šī gada nogalē izdevusi savu debijas albumu „Paguli vēl” - pašsacerētās šūpuļdziesmas ar Ojāra Vācieša, Ingas Gailes, Annas Auziņas, Ingmāras Balodes, Māra Cielēna, Evijas Gulbes, Klāva un Jāņa Elsberga vārdiem.

Valters Gleške - dziedātājs, dziesmu autors un mūziķis, viens no atpazīstamākajiem Latvijas kristīgajiem mūziķiem. Muzikālo pamatizglītību ieguvis klavieru klasē, šobrīd vokālo mākslu turpina apgūt Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas operklasē. Ļoti daudzpusīgs vokālists, jo vienlīdz labi jūtas gan akadēmiskajā mūzikā, gan džezā, tāpat poprokā un gospelmūzikā. Daudz koncertējis Latvijā, Eiropā un pat ASV, vairākkārt sadarbojies ar maestro Raimondu Paulu. Pēdējos gados izveidojusies spēcīga saikne ar Mirage Jazz Orchestra, ar ko kopā īstenoti divi vērienīgi solo projekti. Vairāku muzikālu izrāžu dalībnieks, kā īpašais viesis piedalījies dažādās TV koncertprogramās un festivālos.

Mārtiņš Lūkass Staķis – koncerta jaunākais dalībnieks, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas 4.klases audzēknis (vokālā pedagoģe Evija Vanaga), JMMS zēnu kora dziedātājs. Ar panākumiem startējis vairākos valsts mēroga jauno vokālistu konkursos. Kā solists publikas simpātijas ieguvis, piedaloties vairākos nozīmīgos koncertos Latvijā.

 
Нет предстоящих мероприятий