Koncertstāsts 7 NOTIS – VIENA VALODA

KONCERTSTĀSTS „7 NOTIS – VIENA VALODA”

Atklāsmes … vibrācijas citas… citas gaismas… citas skaņas…

Vai zini, kā tas ir, - kad tas, ko domāji, ir pavisam, kas cits…?

… un arī tas ir īsts, dzīvs… īsts!

 

No kakofonijas līdz šūpuļdziesmai… no stabules līdz saksofonam…

ar bungām, ģitārām, kokli un klavierēm…

un ne tikai…

bet tumsā…

 

7 profesionālu mūziķu un 1 aktrises virtuoza harmonija bez noteikumiem…

izstāstot stāstu par vienu valodu…

stāstu par mūzikas valodu!

 

Piedalās mūziķi*, kuru dzīves krustpunkts ir CĒSIS:

  • Ilze Žvarte - Vispārējo Dziesmu un deju svētku kokļu lielkoncerta virsdiriģente; Vidzemes koklētāju virsdiriģente. Koncertā spēlē etnogrāfisko un koncertkokli.
  • Zintis Žvarts - Daudzu muzikālu, t.sk., TV šovu un projektu dalībnieks, grupas “Big Al & The Jokers” saksofonists; Koncertā spēlē tenora un soprāna saksofonus.
  • Reinis Reķis – muzikālā projekta “Reinis Reķis ar putniem” līderis, perkusionists, grupas RR Band bundzinieks, Koncertā spēlē bungas (pilno komplektu), kongus, zvangas un dažādas perkusijas.
  • Māris Radziņš - ģitārists ar blūzmeņa dvēseli, viens no grupas Rollmans Band dibinātājiem! Spēlējis Cēsu bigbendā! Koncertā spēlē elektrisko ģitāru un akustisko ģitāru.
  • Vilius Matutis - Latvijā dzīvojošs lietuviešu multimākslinieks, piedalījies kopprojektos ar Nilu Īle, Birutu Ozoliņu. Spēlē savu radīto un pasaules mūziku. Koncertā spēlē skotu dūdas, flautas un blokflautu, perkusijas.
  • Raivo Ozols - LNSO mūziķis, arī LNO mūziķis, piedalījies Pita Andersona Brass-A-Billy ierakstos, Vintage stila Mazā Parīze un Dianas Pīrāgs, Jazz orķestra, Raimonda Ozola un citos daudz dzirdētos projektos. Koncertā spēlēja kontrabasu.
  • Mārtiņš Roziņš - multimākslinieks, spēlē džezu. Spēlējis Valmieras pūtēju orķestrī, dažādos ansambļos un apvienoto mūziķu projektos, viens no pēdējiem projektiem apvienības 4sound vadītājs. Koncertā spēlēja taustiņinstrumentus un alta saksofonu.

Koncerta stāstniece -  Gunita Bārda, aktrise un mūziķe.

Koncerta idejas un tekstu autore – Jolanta Sausiņa

 

Organizators – P/A Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs

* iespējama mākslinieku maiņa

 

Biļešu cenas: 7,00 eiro; 4,00 Drauga kartes īpašniekiem 

 
Нет предстоящих мероприятий