Homo Novus / Esi sveicināta, bezjēdzība - W un draugiem

Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus"

izrāde "Esi sveicināta, bezjēdzība - W un draugiem"

7., 8. septembris plkst. 20:00

Dirty Deal Teatro, Talsu ielā 1

1h20min

Angļu valodā

Biļetes - 15 EUR (10 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti)

 

Autors, režisors un izpildītājs Benijs Klāsens

Producents: CAMPO

Līdzproducents: NTGent

“Esi sveicināta, bezjēdzība” ir solo izrāde par apstāšanos, kas izliekas par bezmērķīgu. Patiesībā tas ir radikāls un aizkustinošs mākslinieka portrets, kurš balansē starp vajadzību būt aktīvam un jēgpilnam un vēlmi novērsties un nedarīt neko no tā, kam mūsdienu sabiedrība piešķirtu nozīmi. Benijs Klāsens šeit atgriežas pie pamatiem. Godīgi un personiski, krāšņi un ekspresīvi viņš izceļ lietas no konteksta un eksponē skatītāju priekšā. Nekritizējot, neapsūdzot, nenākot klajā ar apgalvojumiem. Tajā pat laikā Benija satriecošā būšana uz skatuves ar mirdzošo uzrakstu “PRIEKS” fonā kļūst par liecību cilvēka spējai pieskarties pašam eksistences kodolam.
“Man šī izrāde ir bezjēdzības svinēšana. Eksistenciālā līmenī. Nav nozīmes, vai mākslai ir jēga vai nav. Nekam jau nav. Bet vai tāpēc tai nav tiesību pastāvēt?”, Benijs Klāsens. 

Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus” ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā no 2018. gada 6. līdz 12. septembrim un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes. 

www.homonovus.lv/programma?s=bezjedziba

 
Нет предстоящих мероприятий