ZEMGALES GREDZENS. Kino koncerts VĒSTURES PALOS

ZEMGALES GREDZENS. Kino koncerts VĒSTURES PALOS 26.10.2018 18:00 @ Latgales vēstniecība GORS - Bilesuparadize.lv

Zemgale ir arkla un zobena zeme, kur auglība mijas ar nāvi. Tajā skan militāri marši un sēru mūzika, kanonizētas leģendas un pašapzinīgas pūtēju zaļumballes. Plašie tīrumi pārvēršas karalaukos un kapulaukos, kas atkal pārtop tīrumos, un tajos izaug latviešu literārā valoda, pirmie prezidenti un valstsvīri, diži dzejnieki un stipras dzejnieces. Zemgales mērogs ir apvāršņa plašums, un Latvijas valsts tajā ir kāLielupe, kuras palos atkal satiekas vēstures līdzenumā izkliedētās dvēseļu upītes.
/Inese Zandere/
 
Piedalās:
Latvijas Radio koris, Latvijas Radio bigbends, solisti.
Muzikālais vadītājs un diriģents: Sigvards Kļava
Libreta autore: Inese Zandere
Režisors, video mākslinieks: Roberts Rubīns
 
 
Viens no vērienīgākajiem Latvijas valsts simtgades projektiem “Latvijas gredzens” ir Latvijas Radio kora mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Sigvarda Kļavas izlolots. Četros konceptuāli atšķirīgos gredzenos, muzikālos kopumos tiks izceltas un parādītas katra Latvijas novada īpatnības, bagātības un enerģiju no vietējo cilvēku skatupunkta. Latgales unikālais kultūras mantojums ar tās fenomenu – tradicionālo muzicēšanu un katoļu baznīcas tradīciju mijiedarbību, Kurzemes jūras spēka caurstrāvošanās cilvēku ikdienā, Vidzemes nacionālā stīga un patriotisma simboliskā telpa un Zemgale kā apvāršņa plašums, kurā satiekas dvēseļu upes.
 
Ideja realizēsies 16 koncertuzvedumos, kas cikliski tiks izrādīti četrās Latvijas koncertzālēs. Katra novada gredzenu veidos cita mākslinieciskā un radošā komanda: Inese Mičule, Reinis Suhanovs, Roberts Rubīns, Māris Sirmais, Inese Zandere, Katrīna Neiburga, Guna Kalnača, Jānis Mitrēvics un “Dd studio” , Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, Latvijas Radio bigbends, Liepājas Simfoniskais orķestris un citi. Kā nemainīgs lielums projektā piedalīsies idejas autors Sigvards Kļava un Latvijas Radio koris.

 

 
Нет предстоящих мероприятий