NO SALDENĀS PUDELES - īsti latviska Rūdolfa Blaumaņa joku luga divos cēlienos. + ZAĻUMBALLE

Šogad Līgo svētkos Siguldā pirmizrādi piedzīvos  jauna brīvdabas izrāde – īsti latvisku un visiem pazīstamu Rūdolfa Blaumaņa joku lugu divos cēlienos “No saldenās pudeles”, kuru piedāvā izrāžu apvienība “Panna”, un iestudējis režisors Juris Rijnieks 


Tuvojas Jāņu nakts. Skaņas un smaržas tracina puišu un meitu asinis. Rodas vēlēšanās ļaut jūtām vaļu, lai tās nesaskābst kā vecs vīns un, iemalkojot no saldenās pudeles, saplūst ar reibumu, kas virmo dabā. Tādos jūtu juku laikos, kad kūsā piens un asinis, Ezerlauku mājās nākas meklēt meitai vīru un saimniecībai galvu.

Jaunās joku lugas izrādīšanai “Pannas Teātris” sapulcējis arī brangu aktieru sastāvu: Daiga Gaismiņa kā Ezerlauku saimniece Ieva gribēs izprecināt meitu vai pati vēlreiz precēties. Zane Daudziņa kā Lavīze, saimniecības glābšanas vārdā, būs gatava mīt gredzenus kaut ar kalpa puisi. Madara Melne – Tomsone kā Marija mēģinās savaldzināt Ivaru Kļavinski, Mārtiņa lomas atveidotāju. Rindēnu saimnieks Ģirts Ķesteris vai Juris Lisners nevarēs izšķirties starp Daigu Gaismiņu un Madaru Melni-Tomsoni, bet Līga Zeļģe kā Auce kritīs Alda Siliņa vai Mārtiņa Poča kā Pičuka apskāvienos. Māris Bezmers – Taukšķis būs izmisīga lēmuma priekšā: zaudēt nevainību vai nomirt puisī, kamēr Krišs Ainārs Ančevskis asinās māku iekvēlināt brīvības alkas visā pagastā.

Saimes ļaužu lomās iejutīsies arī Siguldas novada amatiermākslas kolektīvu dalībnieki – folkloras kopa “Senleja”, jauktais koris “Spārni”. Sieviešu koris “Teiksma”, deju kolektīvi “Dūka” un “Ķimelītis”, kā arī Absolventu pūtēju orķestris ar diriģentu Andri Muižnieku priekšgalā.

Pēc izrādes  Jāņu ugunskura iedegšanas rituāls un Līgo nakts zaļumballe  kopā ar pūtēju orķestri, grupu “Puiši papardēs” (Jānis Reselis & draugi) un DJ

Pasākuma laikā darbosies darbosies bufetes.

Ieeja pasākumā no plkst. 18.00

Biļetes cena iepriekšpārdošanā – 7 eiro, Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem Siguldas novada Kultūras centra kasē – 3 eiro; pasākuma dienā – 10 eiro, Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 5 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas. Ieejas maksa tikai uz zaļumballi pēc plkst.24.00 – 5 eiro..

 
Нет предстоящих мероприятий