Reinis Zariņš. Olivjē Mesiāns. 20 skatieni uz Kristus bērnu

Kamerzāles koncertu sērija PERSONĪGI

Koncertzāle “Lielais dzintars” 1. adventē klausītājus aicina uz latviešu pianista Reiņa Zariņa solokoncertu, kurā virtuozais mūziķis izpildīs franču komponista Olivjē Mesiāna (Olivier Messiaen, 1908 - 1992) grandiozo klavierciklu “Divdesmit skatieni uz Kristus bērnu”.

Reinis Zariņš ir viens no ievērojamākajiem Latvijas talantiem, arī trīskārtējs Lielās mūzikas balvas ieguvējs un 11 starptautisku pianistu konkursu laureāts. Londonā mītošā mūziķa interpretācijām piemīt reti sastopams līdzsvars starp ļoti personīgu un vienlaikus nesatricināmi objektīvu izteiksmi.

Kas līdzīgs raksturīgs arī izcilā franču komponista Olivjē Mesiāna daiļradei, kuru pats meistars raksturojis kā teoloģiju skaņās. Viņa cikls “Divdesmit skatieni uz Kristus bērnu” ir viena no klaviermūzikas virsotnēm, un tai tuvoties uzdrošinās vien retais pianists. Reinis Zariņš nebaidās un šo sarežģīto partitūru spēlē no galvas tā, ka laiks šķietami apstājas.

Koncerts 1 daļā

Aptuvenais norises ilgums: 2 stundas

Biļetes: no € 7.00             

Norises vieta: Kamerzāle

Organizē: Lielais dzintars

*Pateicoties sērijas PERSONĪGI atbalstītājam SIA “Prike Latvija”, apmeklētāji pēc koncerti ir aicināti uzturēties, lai baudītu atspirdzinājumus un pēckoncerta sarunu ar pianistu.

 
Нет предстоящих мероприятий