Andrejs Osokins un māsas Balanas

2018. gada 18. Februārī, plkst. 15:00 kultūras pilī “Ziemeļblāzma” klausītājiem būs brīnišķīga atkalsatikšanās ar pianista Andreja Osokina un vijolnieces Kristīnes Balanas duetu “Duo LV”, kas kopš 2009. gada jau ieguvis skatītāju mīlestību un augstu kritikas vērtējumu Latvijā un Lielbritānijā.

Šoreiz “Duo LV”, kas 2017. gada augustā sniedza koncertus Latvijā un Vācijā, atgriežas nu jau kā trio “Andrejs Osokins un māsas Balanas”. Virtuozajam duetam pievienosies izcilā čelliste Margarita Balanas, daudzu starptautisku konkursu laureāte, kura aktīvi koncertē kā soliste koncertzālēs Eiropā, ASV, Austrālijā un Ķīnā.

Koncertā būs dzirdami skaņdarbi Andreja Osokina solo izpildījumā, pianista duets ar Kristīni Balanas un trio, kurā apvienosies visi trīs talantīgie mūziķi, kuri ikdienā koncertē uz prestižāko koncertzāļu skatuvēm visā pasaulē, bet Latvijā dzirdami reti. Īpašs koncerta notikums būs abu māsu duets, kas Latvijā skanēs pirmo reizi.
Izcilo mūziķu trio pauž profesionalitāti, plašo muzikālo pieredzi, virtuozitāti un iedziļināšanos komponistu pasaulē, atklājot viņu personību un skaņdarbu unikālās šķautnes un īpašo skanējumu ar rūpīgi pārdomātām un dziļi izjustām interpretācijām.

Koncerta programmā būs dzirdami Ludviga van Bēthovena, Johanesa Brāmsa, Dmitrija Šostakoviča, Jāzepa Vītola, Pētera Vaska un citu komponistu skaņdarbi.
Māsu Balanas izpildītā Hendeļa-Halvorsena Pasakalja vijolei un čellam sol minorā: https://www.youtube.com/watch?v=ek1QSnHIvx0&app=desktop.

J. Brāmsa sonāte vijolei un klavierēm Andreja Osokina un Kristīnes Balanas dueta “Duo LV” izpildījumā dzirdama šeit: https://youtu.be/GBDLwXwubFA.

Kristīne Balanas ir viena no savas paaudzes sensacionālākajām vijolniecēm, kura ar izcilību absolvējusi Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas maģistrantūru, koncertējusi teju visā pasaulē, ieguvusi godalgas prestižos konkursos. Virtuozās vijolnieces interpretācijā izskanējuši daudzi spilgti vijoļkoncerti, tostarp Elgāra, Mendelszona un Prokofjeva koncerti kopā ar Londonas filharmonijas orķestri, Parīzes kamerorķestri, orķestri “Israel Camerata” un citiem mūziķiem. Kristīnes temperamentu, smalko muzikalitāti un pārliecinošo skaņdarbu sniegumu ir novērtējuši pasaules slavenākie diriģenti, kritiķi un Eiropas koncertzāļu publika.

Čelliste Margarita Balanas ir daudzu starptautisku konkursu laureāte, kura pašlaik studē Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas maģistrantūras programmā un koncertē koncertzālēs visā pasaulē. Margaritas 2016./2017. gada koncertsezonas spilgtākie koncerti izskanējā koncertzālēs Londonā, Bratislavā, Portugālē, Losandželosā un citur. Čellists Gotjē Kapisons personīgi izvēlējās Margaritu savai “Classe d’Excellence de Violoncelle”, kā rezultātā Margarita reizi mēnesī koncertēja “Fondation Louis Vuitton” Parīzē, kas tiešraidē tika rādīts klasiskās mūzikas interneta portālā medici.tv.

Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko starptautisko pianistu konkursu un Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, kurš regulāri uzstājas prestižākajās Eiropas koncertzālēs Berlīnē, Milānā, Parīzē, Londonā, Dublinā, Minhenē un citviet. Kritiķi izceļ Andreja nevainojamo eleganci, hipnotizējošo personības pievilcību, apbrīnas vērto intelektu, plašo un ekspresīvo skaņu krāsu paleti, kā arī neparasti pārliecinošo dažādu mūzikas stilu izjūtu. Pianists koncertējis ar neskaitāmiem pasaulē plaši pazīstamiem orķestriem, sadarbojoties ar mūsdienu izcilākajiem diriģentiem. Ierakstīti un izdoti divi Andreja solo albumi.

Koncerta ilgums: 1 h 40 min 

Biļetes “Biļešu Paradīzes” kasēs, internetā un Kultūras pils “Ziemeļblāzma” informācijas centra kasē, cena: 5 – 15 eur

 
Нет предстоящих мероприятий