104 LAPPUSES PAR MĪLESTĪBU

Edvards Radzinskis
104 LAPPUSES PAR MĪLESTĪBU
Zinātniski populāra drāma 2 cēlienos

Režisors – Georgijs Surkovs
Scenogrāfe – Dace Sloka
Kostīmu māksliniece – Sintija Jēkabsone
Gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers
Muzikālais noformējums - Armans Guščjans /Maskava/

Lomās: Inga Apine vai Elīna Dambe, Klinta Leja, Ivo Martinsons, Mārtiņš Meiers, Madara Melne-Tomsone, Krišjānis Salmiņš, Imants Strads

Foto: M.Markovskis

Pirmizrāde: 2018. gada 26. janvāris

Dzejas vakarā viens otru ierauga divi jauni cilvēki – daudzsološs fiziķis ar jocīgo vārdu Elektrons un simpātiskā stjuarte Nataša. Nākamajā vakarā viņi atkal satiek viens otru tajā pašā vietā. Un iemīlas. Viņi tiekas vēl pāris reizes. Viņi atklāj viens otram sevi un savus sapņus. Kādu rītu, pamodies viens savā istabā, Elektrons atrod Natašas atstāto, pašu pirmo lappusi par mīlestību, kur rakstīts: "Vairāk tikties nevajag".

Lugas autors Edvards Radzinskis: "Tolaik, sešdesmito gadu sabiedrībā stāstu par to, kā jauns puisis kafejnīcā satiek jaunu meiteni un tajā pašā vakarā uzaicina pie sevis uz mājām, uzskatīja par nepiedienīgu. Bet es rakstīju lugu par mīlestību. Par to, kā cilvēki pakļūst zem mīlestības kā zem vilciena. Jo mīlestība ir kā slogs - tik smags un viegls vienlaicīgi. Tā ir pamošanās."

Luga kļuva par 20. gadsimta 60. gadu vidus sensāciju PSRS kultūras un teātra telpā, kad to pirmo reizi iestudēja krievu režisors Anatolijs Efross, ar šo darbu kļūdams par vienu no labākajiem režisoriem visā valstī.

 
Нет предстоящих мероприятий