VĒSTĪJUMS RAKSTOS deju lieluzvedums /Raxtu Raxti, Auļi/

Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā – deju lieluzvedums “Vēstījums rakstos”

Muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” sadarbībā ar pazīstamiem un pieredzējušiem horeogrāfiem un deju kolektīviem 2018. gada 4. maijā Ķīpsalas hallē aicina uz deju lieluzveduma “Vēstījums rakstos” pirmizrādi.
“Vēstījums rakstos” būs konceptuāls vēstījums – stāsts, kurā interpretēta mūsu senču atstātā mantojuma daļa, kas saistīta ar seno latvju rakstu un zīmju tradīciju, lai veidotu tiltu uz pagātnes cilvēka mītisko domāšanu un pasaules izpratni.
“Uzveduma vēstījums nāk caur sirds atvērtību, kas palīdz sevi harmonizēt un meklēt savu spēka un ticības avotu Latvijas etnokultūrā, tās garīgās kultūras liecībās, ielūkojoties pasaulē, kurā dzīvoja mūsu senči,” vēsta koncerta koncepcijas autori.
Deju lieluzveduma muzikālo pavadījumu veidos pilnīgi jauni ujn nedzirdēti skaņdarbi, kuru autori ir muzikālā apvienība “Rakstu Raxti”, režiju veido Inese Mičule, bet horeogrāfijas virvadību uzņēmušies Agris Daņiļēvičs, Dagmāra Bārbale un Gints Baumanis.
Uzvedumā kopā piedalīsies 760 dejotāji no dažādu paaudžu deju kolektīviem “Vektors”, “Rotaļa”, "Katvari", "Lielupe”, “Daiļrade”, “Gatve”, “Teiksmiņa”, “Dancītis”, “Vizbulīte”, “Auseklītis”, “Daugava”, “Dzirnu Senči” un “Dzirnas”.
Deju lieluzvedums “Vēstījums rakstos” notiks 2018. gada 4. maijā Ķīpsalas hallē plkst.19.00. Biļetes jau iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta lapā www.bilesuparadize.lv.

plašāka informācija: https://www.facebook.com/vestijumsrakstos/

 

 
Нет предстоящих мероприятий