MAZĀS TRAĢĒDIJAS

!!! Biļetēm uz 28. februāra un 17.marta izrādēm  īpaša cena- 10,50 eur

Aleksandrs Puškins
MAZĀS TRAĢĒDIJAS
Traģikomēdija 1 daļā

Režisors – Sergejs Ščipicins (Krievija)
Scenogrāfs – Kristaps Kramiņš
Kostīmu māksliniece – Elīna Valdmane
Gaismu mākslinieks – Aleksandrs Rjazancevs (Krievija)
Tulkotājs – Māris Salējs
Horeogrāfe – Rezeda Gajanova
Muzikālais noformējums- Emīls Zilberts

Lomās: Elīna Dambe, Dace Everss, Kārlis Freimanis, Rihards Jakovels, Eduards Johansons, Mārtiņš Meiers, Arnolds Osis, Krišjānis Salmiņš, Elīna Vāne, Kārlis Arnolds Avots

Pirmizrāde: 2017. gada 22. septembris

Zināt, kas ir Aleksandrs Puškins? Tas ir tas puisis, ko vecākā paaudze dažkārt piesauc vietā un nevietā. Nu, jā, vēl Puškins bija savas dzīves laikā slavens duelants un dzejnieks. Gan vienā, gan otrā no šīm mākslām viņš bija sasniedzis zināmus panākumus. Bez vētrainas uzdzīves un kalpošanas valsts dienestā šis pats iepriekš minētais Puškins visu laiku rakstīja un savas “Mazās traģēdijas” nosauca par varoņdarbu, kuru radījuši prāta novērojumi un sirds skumjas. Starp citu, par ģēniju Puškinu sauca jau viņa dzīves laikā.   

1830.gadā, holeras epidēmijas dēļ izolējoties no ārpasaules, Puškins Boldinā saraksta trīsčetras viencēliena lugas – "Skopais bruņinieks", “Mocarts un Saljēri”, “Akmens viesis” un “Dzīres mēra laikā”, tās apvienojot zem viena nosaukuma “Mazās traģēdijas”, tām kļūstot par nedalāmu darbu, tāpēc Valmieras teātra iestudējumā ir iekļauti visi četri viencēlieni.

Līdz 14 gadiem neiesakām!

 Izrādē tiek izmantots stroboskops!

 
Нет предстоящих мероприятий