Latvijas sieviešu basketbola izlases kvalifikācijas spēle Eiropas čempionātam LATVIJA - SLOVĒNIJA

Eiropas sieviešu basketbola čempionāta kvalifikācijas spēle: Latvija – Slovēnija


Trešdien, 23. novembrī plkst.19:45 Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā
Izšķirošā cīņa par ceļazīmi uz Eiropas 2017. gada čempionāta finālturnīru. Uzvara Latvijas sieviešu valstsvienībai nodrošinās iespēju septīto reizi pēc kārtas cīnīties par Eiropas čempionāta medaļām un ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu.
Februārī pirmajā spēlē Slovēnijas pilsētā Celjē Latvijas komanda zaudēja ar 51:69. Toreiz pievīla steiga un neprecīzie metieni uzbrukumā, kā arī nespēja aizsardzībā apturēt pretinieču līderes. Pēc neveiksmes tika izdarīti pareizi secinājumi un uzvara izbraukuma spēlē pār Lietuvas izlasi uzlaboja Latvijas komandas pozīcijas turnīra tabulā un izredzes tikt uz finālturnīru.
Latvijas komandas sastāvā spēlei gatavojas Čehijas čempione un Latvijas Gada basketboliste’2016 Anete Šteinberga, trīs Gada basketbolistes balvu īpašniece Anete Jēkabsone-Žogota, Turcijā spēlējošās Aija Putniņa, Elīna Babkina un Kristīne Vītola, Latvijas čempionvienības “TTT Rīga” pārstāves Gunta Baško-Melnbārde, Ieva Krastiņa, kā arī citas labākās Latvijas basketbolistes.
Pretinieču galvenās zvaigznes ir Eirolīgas klubos spēlējošās Nika Bariča (Jekaterinburgas UMMC) un Teža Oblaka (Košices “Good Angels”).
Latvijas un Slovēnijas sieviešu valstsvienības savā starpā tiksies ceturto reizi. Līdz šim pārsvars bijis latvietēm – divas uzvaras (1997. gadā - 82:70 un 2006. gadā - 79:56) un viens zaudējums (2016. gadā – 51:69).

 
Нет предстоящих мероприятий