SVĒTKU VĒSTULES /J.Lūsēns, K.Zadovska, Rīgas Doma zēnu koris, dir. M.Klišāns, zvanu ansamblis PRIMUS/

Rīgas Doma zēnu koris 14. decembrī Rīgas Domā
atskaņos Jāņa Lūsēna
mūzikas koncertu “Svētku vēstules”

Koncertprogrammā izskanēs Jāņa Lūsēna 2003. gadā tapušās "Domus mea" ("Mans nams") motetes, kurā ietilpst kantāte "Jubilate Deo" un komponista ar latviešu dzejas klasiķu vārdiem maz atskaņotas dziesmas.
2004. gadā komponista kantāte "Jubilate Deo" ar sakrālo tekstu latīņu valodā tika atskaņota 5. starptautiskā zēnu kora festivāla noslēguma koncertā. To izpildīja kopkoris, kurā piedalījās apmēram 250 zēnu un vīru koru dalībnieku no ASV, Baltkrievijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Igaunijas un Latvijas, kā arī Liepājas zvanu koris "Gloria Deo" kopskanējumā radot festivāla noslēguma koncerta skanējumam absolūtu kulmināciju.
Rīgas Doma kora skolas direktors un tolaik festivāla direktors Jānis Erenštreits stāstīja, ka iecere veidot programmu sadarbībā ar komponistu Jāni Lūsēnu radās, izvēloties komponistu 5.starptautiskajam zēnu koru festivālam. "Lūsēna mūzika ir ļoti iecienīta Latvijas klausītāju vidū. Savā nesamākslotībā viņa mūzika ir viegli uztverama arī bērniem. Šā iemesla dēļ tik iemīļoti ir "Putnu opera", "Īkstīte", "Neglītais pīlēns", "Kaupēn, mans mīļais", "Sfinksa". Ar prieku Rīgas Doma zēnu koris atceras savu sadarbību ar komponistu pirms jau daudziem gadiem vienā no pirmajiem bērnu mūzikliem "Dželsomīno piedzīvojumi Melu zemē"," sacīja diriģents.
14. decembrī motešu ciklu Rīgas Domā atskaņos Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā, zvanu ansamblis PRIMUS un sitamo instrumentu grupa, kopskanējumā radot mūzikas ciklam daudzveidīgas noskaņas - no pilnskanīgiem tutti līdz klusinātam zēna balss solo ar kora kontrapunktu.
Koncerta turpinājumā dzirdēsim Jāņa Lūsēna sen tapušas un līdz šim maz atskaņotas dziesmas mecosoprāna Kristīnes Zadovskas, solo instrumentu un zēnu balsu skanējumā. Kristīni Zadovsku un Jāni Lūsēnu saista ilga sadarbība gan vokālās kamermūzikas, gan muzikālo izrāžu jomā. Abiem māksliniekiem tuva ir latviešu dzejas klasika un tajā jaušamais latviskums un romantiskā pasaules izjūta, un tas radīs Ziemassvētku laikam tik atbilstošo maigo un klusināto skanējumu.

Koncertprogrammas producents:
Mūzikas nams Daile, Anda Zadovska, e-pasts: [email protected]

Uz visiem pasākumiem (arī bērnu) biļetes jāiegādājas katram skatītājam neatkarīgi no vecuma!
Uz vakara koncertiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 7 gadu vecumam netiek ielaisti!

 
Нет предстоящих мероприятий