Otrs. Koncertzāles LATVIJA jubileja / vakcinētiem, pārslimojušiem

Uz izrādes "Apollons. Mūszu direkcija" II cēlienu koncertzāles "Latvija" Lielajā zālē biļetes balkonā pieejamas tikai vakcinētiem vai Covid-19 pārslimojušiem skatītājiem, pie atsevišķas ieejas no Pāvila ielas puses spējot uzrādīt atbilstošu digitālo sertifikātu!

* * *

Sestdien, 24. jūlijā, Ventspilī ar dažādiem spilgtiem notikumiem tiks svinēts “Otrs” jeb atzīmēta koncertzāles “Latvija” divu gadu jubileja.

“Otra” galvenais notikums būs divdaļīgs mūzikas un skatuves mākslas pieredzējums “Apollons. Mūszu direkcija”. Tā pirmais cēliens (bezmaksas, jaukta tipa publikai) ir aicinājums sava veida portretu galerijā ārtelpā, Lielajā laukumā, lai atkal vai pirmoreiz satiktu varoņus, kuri aizvadītajos mēnešos bijuši klātesoši koncertzāles īstenotajās iniciatīvās. Ikvienam jubilejas viesim vai nejaušam garāmgājējam būs iespēja piedzīvot aktiera Gundara Āboliņa, mūziķu Magdalēnas Gekas, Ievas Salietes, Ievas Paršas, Arvīda Kazlauska un vokālās grupas “Putni” tuvplānus, atminoties viņus neierastajos, bet laikmeta diktētajos kontekstos, kad aizvadītajā ziemā un pavasarī koncertzālē “Latvija” tika iekārtotas gan rakstnieku Semjuela Beket (Samuel Beckett) un Oldesa Hakslija (Aldous Huxhley) iedvesmotas performanču telpas, gan parafrāzēti pasaules notikumi ar koncertzāles ieeju nosprostojušo konteineru “Mūžzaļš”.

Otrajā cēlienā gaidāms Igora Stravinska baleta “Apollons” “iedomājums no jauna” – komponista Platona Buravicka muzikālās partitūras pārlikums ansamblim un Agates Bankavas laikmetīgās dejas estētikā veidotā horeogrāfija mākslinieka Kristiana Brektes iekārtotā telpā. Izrādē, kas notiks Lielajā zālē, muzikālo partitūru interpretēs pianists Francis Gaiļus, obojiste Renāte Lodziņa un ģitārists Matīss Čudars, bet izdejos Rūdolfs Gediņš (Apollons), Rūta Pūce (Kalliope), Ramona Levane (Polihimnija) un Edvards Kurmiņš (Terpsihora).

"Mūsu kopdarbs ir jauns skats uz Stravinska vēlmēm jaunā laikā un jaunā rakursā. Gan izpildītājiem, gan zināmā mērā arī publikai tā būs kā pakļaušanās mūzikas un ķermeņu fizikalitātes attiecībām, ļaušanās mūzu varai un stabilitātes meklējumi šodienas satricinātajā telpā," par 24. jūlijā gaidāmo notikumu stāsta horeogrāfe Agate Bankava.

"Viena no baleta oriģinālā nosaukuma versijām, neveikli un caur vairākām svešvalodām tulkota varētu būt “Apollons – mūzu direktors”. Iedomājoties šo darbu no jauna gan mūzikā, gan kustībā un telpā, gan arī cenšoties iespiest šodienas kosmosu riekstu čaumaliņā, kas ir šis jaundarbs, mēs nonācām pie mazliet ģeķīgās vārdu spēles nosaukumā. “Mūsu” vai “mūzu” direkcija varbūt tiklab atsauce uz 21. gadsimtam bieži tik raksturīgu institūciju bez dieviem un līderiem, kā jaunieviests barbarisms – mūsu, radošās komandas izvēlētais “virziens”, kurā vest sarunu par pārlaicīgo šodien," piebilst koncertzāles “Latvija” māksinieciskais vadītājs Miks Magone.

Vakara izskaņā uz koncertzāles brīvdabas skatuves (bezmaksas, jaukta tipa publikai) gaidāms izcilā norvēģu trompetista Nila Petera Molvēra (Nils Petter Molvær) trio koncerts, bet tā ievadā muzicēs bundzinieka Ivara Arutjunjana un saksofonista Kārļa Auziņa duets.

Biļetes uz koncertzāles “Latvija” jubileju “Otrs” (pārdošanā biļetes uz “Apollons. Mūszu direkcija” II cēlienu koncertzāles Lielajā zālē) no 2. jūlija nopērkamas “Biļešu Paradīze” tirdzniecības tīklā. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

Atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds, Ventspils pilsētas pašvaldība, Latvijas Dejas informācijas centrs un Abavas vīna darītava.

 
Нет предстоящих мероприятий