SARTORIO opera ORFEJS (1672) | Senās mūzikas festivāls VIVAT CURLANDIA!

Baroka orķestra instrumentu niansētās melodijas un ritmi, vēsturiski žesti un kostīmi, dejas, 17. gadsimta itāļu teātra noskaņa.. un tas viss ietērpts vēsturiskajā sveču apgaismojumā!
Neatkarīgais baroka operteātris COLLEGIUM MUSICUM RIGA aicina izbaudīt operas ORFEJS vēsturisko uzvedumu - aizraujošu ceļojumu uz Venēciju, Itāliju pirms vairāk nekā 300 gadiem - laiku, kad opera bija savā viskrāšņākajā plaukumā.
 
Gadsimtiem dzīvo mītu par Orfeju, kurš ar dziedāšanu un liras skaņām atbrīvo mīļoto Eiridīki no pazemes valstības, ierasti zinām Klaudio Monteverdi daiļradē. Ar pavisam citu vērienu stāstam ķēries klāt itāļu komponists Antonio Sartorio (1630 – 1680). Viņa opera L’ORFEO ir viena no pirmajām 17. gadsimta itāļu operas pārejas stila reprezentētājām, kas atkāpjas no “skarbajiem” Florences/Venēcijas agrīnās operas dramaturģijas principiem un grieķu traģēdijas tipa muzikālās drāmas izteiksmes līdzekļiem, iezīmējot pāreju uz jaunu formu - opera seria. Turklāt par izrādes iedarbīgumu Sartorio parūpējies ar savdabīgi interesantiem un netipiskiem personāžiem, kā piemēram, čigānieti Grieķijā. Pirmoreiz opera tika izrādīta Teatro San Salvatore, Venēcijā 1672. gadā. Šis ir laiks, kad, teātriem arvien vairāk kļūstot pieejamākiem plašākai publikai, tiek nojauktas robežas starp aristokrātiju un zemāku slāņu publiku. 
 
Neatkarīgais baroka operteātris COLLEGIUM MUSICUM RIGA:
Solisti - Ilze Grēvele-Skaraine (soprāns), Monta Martinsone (soprāns), Rūta Vosyliūtė (soprāns, Lietuva), Ieva Pļaviņa (soprāns), Anete Viļuma (soprāns), Simona Jocevičiūtė (soprāns, Lietuva), Silvija Sūna (mecosoprāns), Ansis Bētiņš (tenors), Edgars Skarbulis (bass), Krišs Pozemkovskis (bass). Baroka orķestris COLLEGIUM MUSICUM RIGA, baroka deju grupa horeogrāfes Gunas Ezermales vadībā, vēsturisko žestu speciāliste Katerina Antonenko (Apvienotā Karaliste/Krievija), kostīmu māksliniece Jeļena Forste, scenogrāfs Artūrs Arnis.
Diriģents un mākslinieciskais vadītājs -  MĀRIS KUPČS.
 
Operas uzvedums 2 cēlienos ar pauzi.
Biļetes cena 15EUR - pirmajām 50 biļetēm.
 
Operas izrādi atbalsta VKKF (“Atbalsts muzikālā teātra žanra attīstībai”)
 
Lūdzam vērst uzmanību, ka pasākumu iespējams apmeklēt skatītājiem, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19 vai to ir pārslimojuši. Apliecinājumu par to būs nepieciešams uzrādīt pirms pasākuma ar derīgu sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.
 
Нет предстоящих мероприятий