Skroderdienas Silmačos - 120 gadu jubilejas lieluzvedums Druvienā

"Skroderdienas Silmačos" ir Latvijas teātra vēsturē nozīmīgākā luga, kuras autors Rūdolfs Blaumanis to sarakstīja 1901. gadā, bet tās pirmizrāde notika 1902. gada 30. janvārī. "Skroderdienas Silmačos" ir kļuvusi par vienu no Līgo svētku laika tradīcijām, bet tās uzvedums "Silmaču" sētā Druvienā - notikumu, par kuru runā vēl ilgi pēc tā norises. 2022. gada 23. jūnijā, svinot 120 gadu jubileju kopš lugas "Skroderdienas Silmačos" pirmizrādes, Latvijas teātru saime aicina visus līgotājus uz grandiozu lieluzvedumu "Skroderdienas Silmačos", kas notiks vēsturiskajās "Silmaču" mājās Druvienā. Izrādes sākums pl. 17.00, ieeja no pl. 15.00. 

Lomās: Aija Dzērve, Jānis Skanis, Lāsma Kugrēna,  Ģirts Liuzniks, Uldis Siliņš, Ance Kukule-Sniķere, Kristians Kareļins, Zane Burnicka, Liene Sebre, Amēlija Klindžāne, Mārtiņš Gailis, Elīna Bojarkina, Dace Makovska, Māris Skrodis, Lauris Subatnieks, Kārlis Tols un Ance Muižniece. Iestudējuma režisors Jānis Mūrnieks, horeogrāfe Sanita Misika, producents Juris Millers. Izrādē piedalās orķestris Kristapa Krievkalna vadībā un Gulbenes novada amatierkolektīvi.

Uzreiz pēc izrādes aicinām palikt Druvienā, kur turpināsies Latvijas lielā salīgošana - koncertā "Līgojam Druvienā!" Druvienas “Silmačos” 23. jūnijā plkst. 22.00!  Koncertā uzstāsies Olga Rajecka, Uģis Roze, Antra Stafecka, Ralfs Eilands, Juris Vizbulis, Ivo Grīsniņš Grīslis un citi solisti, bet vakara gaitā savā 65 gadu jubilejā tiks sumināts Latvijas estrādes leģendārais dziedātājs Žoržs Siksna! Koncertā piedalīsies arī Gulbenes novada kori un tautas deju kolektīvi, kā arī TDA “Dzintariņš” un TDA “Ačkups”. Koncerta īpašie viesi - grupa “Citi zēni”!

Biļete ir jāiegādājas katram apmeklētājam. Klēpja biļetes ir domātas tikai bērniem līdz 5 gadu vecumam, kuri izrādi apmeklē kopā ar vecākiem, kuri ir iegādājušies pilnas cenas biļeti ar sēdvietu.

BRĪDINĀJUMS! Izrādes laikā aktieri smēķē papirosus un smeķē alu, tiek izmantota pirotehnika un piedalīsies dzīvnieki. 

 

 
Нет предстоящих мероприятий