TIEŠSAISTES koncerts. Latviešu džeza melodijas

“Jauno džeza profesionāļu atgriešanos pie saknēm” – tā šo koncertprogrammu nodēvēja mūziķi – Beāte Zviedre (soprāns), Jānis Rubiks (kontrabass), Jānis Bērziņš (ģitāra), Rūdolfs Dankfelds (bungas) un Artjoms Sarvi (klavieres). Uzkrājuši pieredzi plašā un daudzveidīgā ārzemju mūzikas laukā un viņi veldzējās latviskajā, vienlaikus atgādinot par to, cik gan dažādi mēdz būt latvieši un latviskais.

Radošā komanda latvietības kodu meklējusi dzejā – gan klasiķu darbos, gan mūsdienu autoru vārsmās. Līdzās Aspazijas, Ojāra Vācieša un Imanta Ziedoņa dzejoļiem piedzimšanu mūzikā piedzīvoja Madaras Gruntmanes, Pētera Draguna, Māra Salēja un citu jauno autoru teksti. Skaņās tika ietērpts arī Kārļa Vērdiņa dzejolis “Nāc pie manis” (Come to Me), kuru eksperti ierindojuši piecdesmit pēdējo gadu labāko mīlas dzejoļu sarakstā... Mūzikā šos tik atšķirīgos un daudzveidīgos tekstus iedzīvināja Jānis Rubiks, kura radošajā rokrakstā saplūst tādi elementi kā Eiropas džeza skanējums, ziemeļnieciska atturība, enerģētiska saspēle un brīva improvizācija.

 

Iegādājoties biļeti, saņemsiet pieejas saiti un kodu, ar kuru varēsiet noskatīties koncertu no jebkuras vietas pasaulē, jebkurā ērtā brīdī 5 dienu laikā no koda aktivācijas mirkļa. Kodu vienlaicīgi iespējams izmantot tikai vienā viedierīcē.

 
Нет предстоящих мероприятий