TIEŠSAISTES pasākums. 2020.g. saullēkta koncerts pludmalē

Jau otro gadu pēc kārtas Jūrmalas festivālā pasaulslavenā ērģelniece Iveta Apkalna sniedza saullēkta koncertu jūras krastā.  Neparastais notikums daudziem klausītājiem zem klajas debess sagādāja neizmirstamu mūzikas klausīšanās pieredzi, dabas skaņām saplūstot ar karaliskajām ērģeļu stabulēm un Ivetas Apkalnas brīnišķīgo ērģeļspēli.

Iveta Apkalna  tiek dēvēta par ērģeļu karalieni un uzskatīta par vienu no pasaules vadošajām solistēm – instrumentālistēm, kura regulāri koncertē ar pasaules ievērojamākajiem diriģentiem un orķestriem, kā arī ieskandina jaunas ērģeles daudzās koncertvietās. Viņas spēlē spēlē savienojas perfekta virtuozitāte, dziļa muzikalitāte un nevainojama stilu izpratne.

Idejai sniegt koncertu pludmalē māksliniece labprāt atsaucās, jo vēlas mainīt priekštatu, ka ērģeļmūziku iespējams klausīties tikai baznīcā, kā arī iespēja vairāk satuvināties ar saviem klausītājiem. Iveta Apkalna ir slavena ar to, ka ar savu personību spējusi paplašināt ērģeļmūzikas horizontus. To pierāda arī saņemtās balvas – Iveta ir pirmā̄ godalgotā ērģelniece, kas saņēmusi ’’Grammy’’ analogu klasiskajā mūzikā, prestižo “ECHO Klassik” kā labākā atskaņotājmāksliniece, tāpat viņas kontā ir sadarbības ar mūslaiku izcilākajiem komponistiem, diriģentiem un jau 15 izdoti albumi CD un DVD formātos.

Koncertam jūras krastā programma veidota gandrīz kā gaismas celšanās un izaugšana no tumsas noslēpumainības.  Koncertā skan mūslaiku ērģeļmūzikas milžu Tjerī Eskēša un Lionela Rouga skaņdarbi – majestātiskas vīzijas, virtuozs, elpu aizraujošs spožums un dievišķs spēks tur sastopas ar ērģeļu instrumenta iespaidīgajām iespējām. Turpretim Johana Sebastiāna Baha mierinošais korālis ’’Komm, süßer Tod’’ ieveda garīgas vertikāles dimensijā. Programmā izskanēja arī vēlīnā romantisma opusi – ekspresīvā un grodās krāsās trieptā ’’Postlūdija’’ no Leoša Janāčeka ‘‘Glagoliskās mesas’’ un poētiskas reliģiozitātes apdvestais Ferenca Lista meistardarbs ’’Funérailles’’. Imants Zemzaris savā jaunības dienu miniatūrā ’’Agri no rīta’’ gleznojis rasas pilienus un saulītes parādīšanos rītausmas agrumā, bet apliecinoša dzīvības pulsācija izskan ar Filipa Glāsa un Šarla Marijas Vidora enerģētiski uzlādēto mūziku.

 

Iegādājoties biļeti, saņemsiet pieejas saiti un kodu, ar kuru varēsiet noskatīties koncertu no jebkuras vietas pasaulē, jebkurā ērtā brīdī 5 dienu laikā no koda aktivācijas mirkļa. Kodu vienlaicīgi iespējams izmantot tikai vienā viedierīcē.

 
Нет предстоящих мероприятий