TIEŠRAIDE. Reanimatologa PĒTERA KĻAVAS lekciju cikls. 8. lekcija. Veiksmīgs cilvēks mūsdienu pasaulē

Kādam jābūt cilvēkam, lai viņš justos harmonijā ar sevi, būtu mīlēts, pieņemts un cienīts sabiedrībā un pieprasīts mūsdienu biznesa pasaulē? Ko šodienas dzīve no cilvēka sagaida patiesībā?

Pirms mūsu ēras, kad viedo Laodzi palūdza izteikt, viss ir, viņš sarakstīja traktātu “Daodedzin”. 21. gadsimtā Rietumu pasaule, mēģinot izprast, pētīt un definēt, kā būt veiksmīgam, laimīgam, pilnvērtīgam, radošam, atgriežas pie tām pašām senajām aksiomām.

Lekcijā jaunākie pētījumi, teorijas un senu tekstu formulas, kas palīdzēs atrast atbildes uz ikvienam aktuāliem jautājumiem “kā?”.

Pētera Kļavas lekciju cikls aicina domāt un meklēt atbildes gan uz eksistenciāli svarīgiem jautājumiem par dzīvi, tās jēgu, nāvi, apziņu un prātu, gan izprast dažādas ļoti praktiskas dzīves jomas, ar kurām ikvienam jāsaskaras ikdienā. Lekcijas notiks reizi mēnesī tiešraidē, un, ja tas būs iespējams, arī klātienē.

Par lekciju cikla rašanos Pēteris Kļava stāsta: “Jau no 1989. gada, strādājot BKUS Reanimācijas nodaļā un Latvijas Katastrofu medicīnas centrā, man ļoti daudz ir nācies redzēt cilvēku izmisumu, sāpes, nesamierināšanos, pašam domāt un atbildēt uz vecāku jautājumiem par dzīvības vērtību, prāta niecību un nevarību. Kāpēc dzīve notiek tieši tā? Kas ir jēga? Un vai vispār tāda ir? Vai dzīve tiešām nevar būt bez ciešanām? Vairāk nekā 30 gadus diendienā esmu meklējis atbildes uz šiem eksistenciālajiem jautājumiem, lasot gan senus autentiskus tekstus, gan mūsdienu zinātnes jaunākos pētījumus.

Tas, ko es vēlos, ir - dalīties savās atziņās. Ne jau atklāt galējo patiesību, bet uzrādīt interesantus un kvalitatīvus zināšanu avotus. Jēga nav nepārtraukti vilties un būt pesimistiskiem, bet caur izpratni spēt nointegrēt samsāras bezjēdzīgās eksistences riteni un pelēkās ikdienas ļoti daudzos priekus.”

  • Informācija par lekciju tēmām pieejama mājaslapā reanimare.lv
  • Tiešraides biļešu iegāde tikai Biļešu Paradīzes internetveikalā
  • Notikušo lekciju video ieraksti (neilgu laiku pēc lekcijas) būs iegādājami Reanimāre mājaslapā

Lūdzam pievērst uzmanību, ka tiešraidi būs iespējams noskatīties tikai tiešraides laikā - ieraksts Biļešu Paradīzes mājaslapā nebūs pieejams.

 
Нет предстоящих мероприятий