Tiešsaistes konference KOKA BŪVNIECĪBA LATVIJĀ – ATTĪSTĪBAS IZAICINĀJUMI UN IESPĒJAS

Izdevniecība “Dienas Bizness” sadarbībā ar MiTek Baltic organizē nozares profesionāļu radošo konferenci “Koka būvniecība Latvijā – attīstības izaicinājumi un iespējas”.

Ilgtspējīgu nozares attīstību atbalsta Ekonomikas ministrija.

Koka kā būvniecības materiāla konkurētspēja nepārtraukti pieaug, to apliecina gan tehnoloģiskās iespējas, gan vispārējā nepieciešamība rast klimatneitralitāti veicinošus risinājumus.

Kamēr citās valstīs koks kā atjaunīgais dabas resurss, viens no ilgtspējīgākajiem materiāliem, kura pielietošana ir teju neierobežota, tiek plaši izmantots pilsētapbūvē, Latvijā par koka būvniecības priekšrocībām ir tikai aptuvens priekšstats. Lielākā daļa no koka saražotās produkcijas tiek eksportēta uz citām valstīm, kur koka būvniecība ir augstu novērtēta.

Kā Latvijā veicināt koksnes materiālu izmantošanu ēku būvniecībā? Vai nākotnē šī nozare varētu ieņemt nozīmīgu daļu no kopējās Latvijas tautsaimniecības attīstības?

Cik informēta ir sabiedrība par koka ēku ilgtpējību un ko valsts no savas puses var darīt, lai apgūtu nozares potenciālu, īpaši, ja raugās no klimatneitralitātes rakursa.

Mērķis: Aicināt nozares līderus runāt gan par lielāka atbalsta nepieciešamību nozares attīstībai, ņemot vērā tās perspektīvas, gan par nepieciešamību izglītot sabiedrību attiecībā uz koka būvniecības ilgtspējību un tehnoloģiskajām iespējām.
Mērķauditorija: meža un kokrūpniecības, koka būvniecības nozares pārstāvji, koksnes materiālu un produktu ražotāji, būvniecības nozares pārstāvji, pašvaldību un valsts atbildīgo institūciju pārstāvji un lēmumu pieņēmēji.
Programma: konferences.db.lv/conferences/koka-buvnieciba/
Moderators: Ervīns Krauklis, sertificēts pasīvo ēku projektētājs

 
Нет предстоящих мероприятий