Koris Jumis un Daumants Kalniņš koncertā KALNIŅŠ./ Imanta Kalniņa jubilejas gadā

Ādažu Kultūras centra jauktais koris ‘’JUMIS” rudens sezonu uzsācis komponista Imanta Kalniņa mūzikas zīmē. Izcilā latviešu skaņraža 80.gadu jubilejas gaidās jauktais koris “JUMIS” jau novembra izskaņā aicina klausītājus uz īpašu koncertprogrammu. Apliecinot cieņu komponistam viņa skaistajā dzīves jubilejā, izveidota programma “KALNIŅŠ”. Tajā iekļautas mazāk pazīstamas komponista dziesmas ar dzejnieka Imanta Ziedoņa tekstiem. Tomēr, lai arī mazāk dzirdētas, arī šīs dziesmas ir spilgta komponista muzikālā vizītkarte. Tajā lasāma autoram piemītošā vitalitāte, dzīvesprieks, filozofiskais dzīves redzējums un viegls rotaļīgums. Tomēr nekur neizpaliek arī Imanta Kalniņa mūzikā iekodētā latviskā identitāte kā mūsu tautas neapzinātā spēka simbols.

Koncertprogramma “KALNIŅŠ” būs vairāku “Kalniņu” tikšanās: komponista Imanta Kalniņa dziesmas interpretēs izcilais un publikā iemīļotais dziedātājs Daumants Kalniņš un viņa māsa Luīze Anna Kalniņa, koncertā pie diriģenta pults stāsies diriģenti Imants Kalniņš un Aldans Milzarājs, bet koncertu vadīs muzikoloģe Inta Kalniņa. Koncerta ietvaros būs novērtējama pianista Romāna Vendiņa impulsīvā klavierspēles meistarība.

Ādažu Kultūras centra jauktais koris “JUMIS” sveic izcilo latviešu skaņradi Imantu Kalniņu gaidāmajā jubilejā un aicina klausītājus uz šo īpašo koncertu!

 
Нет предстоящих мероприятий