TURAIDAS ROZES koncerts IMANTA KALNIŅA JUBILEJU GAIDOT. LIELĀS DZIESMAS

Gaidot izcilā latviešu komponista Imanta Kalniņa 80 gadu jubileju, kas tiks svinēta nākamgad, grupa «Turaidas Roze» šoruden komponista daiļrades cienītājus aicina uz trim koncertiem «Imanta Kalniņa jubileju gaidot. Lielās dziesmas». Tie notiks 10. novembrī Jelgavas Kultūras centrā, 12. novembrī Rīgā, VEF Kultūras pilī un 15. novembrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS. Atgādināsim, ka komponists Imants Kalniņš savu 80.dzimšanas dienu svinēs 2021. gada 26. maijā.

«Visas Imanta Kalniņa dziesmas ir ļoti skaistas, un liela daļa no tām arī skanēs mūsu koncertos: «Trubadūrs», «Apvij rokas», «Vējš un liepa», «Kas jūs esat», «Zilais putniņš», «Astoņkājis», «Balāde par viņu», «Nelaid, māte, bērnus mežā», «Vēl viens tu», «Tiem, kas rāpo», «Vienmēr būs kāds», «Jautra dziesmiņa sev pašam», «Sidrabrasa», «Kas dzīvo tanī pusē»,» gaidāmos koncertus ieskicē dziedātāja Olga Rajecka.

Imants Kalniņš (arī ImKa, dzimis 1941. gada 26. maijā Rīgā) ir latviešu komponists, kultūras darbinieks, kā arī politiķis, vairāku Saeimu deputāts. Kalniņa daiļrade ir plašā amplitūdā – no akadēmiskās mūzikas līdz rokmūzikai. Sacerējis sešas simfonijas, vairākas operas (ieskaitot pirmo rokoperu PSRS «Ei, jūs tur!»), trīs oratorijas, piecas kantātes, ap 60 koru dziesmas, filmu un teātra mūziku. Latvijas kultūras kanonā ierakstīta viņa «Ceturtā simfonija» (1973). Plašāk pazīstamas arī viņa roka dziesmas (ap 400), no kurām lielu daļu izpilda tieši grupa «Turaidas Roze».

Grupu «Turaidas Roze» 1985. gadā izveidoja komponists Imants Kalniņš. Astoņdesmito gadu beigās «Turaidas Roze» kļuva par vienu no populārākajām grupām Latvijā, pateicoties komponista Imanta Kalniņa un solistes Olgas Rajeckas sadarbībai, kā arī tam, ka 1987. gadā grupai pievienojās dziedātājs Uģis Roze. Pašreiz grupā muzicē Aivars Gudrais (ģitāra), Juris Helvigs (bungas), Juris Kristons (taustiņinstrumenti) un Modris Laizāns (basģitāra), kā arī solisti Olga Rajecka un Uģis Roze.

Pirmās 30 biļetes tikai par 10 €. Tuvojoties koncerta dienai, cenas var tikt paaugstinātas.

Koncerta apmeklētāji tiek aicināti ņemt vērā, ka koncertu norises vietās tiks ievēroti uz to
brīdi valstī aktuālie drošības noteikumi un pulcēšanās ierobežojumi.

Foto - Latgales vēstniecības GORS publicitātes foto

 
Нет предстоящих мероприятий