Komponistes Latvītes Cirses autorkoncerts KOKLE.ZIP

Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” koklētāju ansamblis “Raksti” un tā vadītāja Ieva Šablovska aicina uz koncertu “Kokle.ZIP”, kurā skanēs kādreizējās ansambļa dalībnieces, talantīgās komponistes un koklētājas Latvītes Cirses radītā mūzika.
Autorkoncerts veltīts jaunās un talantīgās komponistes 35 gadu jubilejai. Koncertā uz skatuves kāps ne tikai “Raksti”, bet arī grupa “Vētras saites”, kas atskaņo instrumentālu kamermūziku fotoambient stilā. Grupā muzicē Latvīte Cirse (etnogrāfiskā kokle), Ansis Klucis (kontrabass), Jānis Cīrulis (kahons) un Ģirts Pavēnis (ģitāra). Koncerta skanējumu papildinās arī vokāliste Inese Mičule un sitaminstrumentālists Artis Gulbis.
Latvīte Cirse raksta mūziku koklētāju ansambļiem un solo, iesaistot arī etnogrāfisko kokli, un jau paspējusi dot ievērojamu ieguldījumu kokļu mūzikas attīstībā. Janvārī iznāca arī viņas debijas solo albums “Mana kokle”. Daudzas Latvītes kompozīcijas var raksturot kā fantāzijas par tautas mūzikas tēmām, taču izvairoties no tautasdziesmu apdares. Latvīte ir arī aktīva koklētāja, sadarbojusies ar tādiem mūziķiem kā Kristīni Kārkli-Kalniņu, Renāru Kauperu, Laimu Jansoni, Andri un Reini Sējāniem, Jāni Lūsēnu un citiem.

 
Нет предстоящих мероприятий