Jauniešu koris Kamēr... Jubilejas koncerts Ventspilī

11. oktobrī plkst 17.00 koncertzālē “Latvija” ar jubilejas programmu viesosies viens no vadošajiem Latvijas koriem – jauniešu koris “Kamēr…”.

Atzīmējot jubileju, Ventspils klausītājiem tiks piedāvāta viendaļīga a capella programma, kurā iekļauti kora pastāvēšanas vēsturē nozīmīgi opusi, tieši korim veltīti latviešu komponistu skaņdarbi, kā arī mūsdienu Ziemeļvalstu kormūzikas skaņdarbi.

“Domājot par trīsdesmit gadu jubileju, mana iecere bija klausītājiem atklāt kora dažādos raksturus – līdzās augstas raudzes vokālām spējām arī sadarbības un skatuviskās prasmes, kas tam raksturīgi jau ilgstoši. Tādējādi es turpinu Māra Sirmā un Jāņa Liepiņa iemīto ceļu. Tāpat man bija svarīgi uzrunāt komponistus veltīt korim skaņdarbus, kas bagātinās Latvijas kormūziku. Man ir liels prieks, ka koncertos būs iespēja ne vien satikties ar kora ilggadējiem skatuves partneriem, bet aizsākt arī jaunas sadarbības,” stāsta kora mākslinieciskais vadītājs, diriģents Aivis Greters.

Jauniešu kori “Kamēr...” 1990. gadā dibinājis diriģents Māris Sirmais, kurš ilgstoši bijis arī tā mākslinieciskais vadītājs, bet kopš 2018. gada kora vadību no diriģenta Jāņa Liepiņa pārņēmis Aivis Greters. Koris “Kamēr...” kļuvis par Latvijas kordziedāšanas izcilības simbolu: kolektīvs ir seškārtējs Dziesmu svētku koru karu uzvarētājs, trīs Eiropas kordziedāšanas Grand Prix ieguvējs, kā arī divreiz ieguvis Latvijas Lielo mūzikas balvu. Koris sadarbojies ar dažādiem Latvijas un pasaules komponistiem un režisoriem, māksliniecisko darbību bagātinot ar dažādiem iestudējumiem.

Diriģents Aivis Greters kordiriģēšanu studējis pie Valda Bernhofa Rīgas Doma kora skolā, Jāņa Lindenberga un Andra Veismaņa Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Zināšanas papildinājis Zviedrijas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā, šobrīd studē Mārtiņa Ozoliņa orķestra diriģēšanas klasē JVLMA. A. Greters ieguvis 1. vietu Imanta Kokara 1. Starptautiskajā jauno diriģentu konkursā (2013), īpašo balvu Jāzepa Vītola starptautiskajā kordiriģentu konkursā (2014) un 1. vietu Ziemeļvalstu kordiriģentu konkursā Dānijā (2017).

* * *

Atlaides:
- Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem = 30%
Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem = 30%
Uzmanību! Apmeklējot koncertu, jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

* * *

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Tāpat aicinām uz koncertu ierasties bez virsdrēbēm, ja vien tas iespējams (piemēroti laikapstākļi, virsdrēbes atstātas automašīnā), lai novērstu drūzmēšanos pie garderobes.

Koncertzāles "Latvija" Lielā zāle apmeklētājiem būs atvērta stundu pirms koncerta sākuma. Aicinām jo savlaicīgāk ierasties tos klausītājus, kuru sēdvietas atrodas tuvāk skatuvei.

Iegādājoties biļeti uz šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka

- esat no vienas mājsaimniecības ar citiem apmeklētājiem gadījumā, ja esat iegādājies sēdvietas rindās, kurās tās pieejamas pa 4 viena otrai blakus;
- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;

- koncerta laikā atradīsieties uz iegādātās biļetes norādītajā vietā;
- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.

 
Нет предстоящих мероприятий