Trio TRESENSUS un dzejnieks RIHARDS OŠENIEKS. Koncerts ĶIRŠU KAULIŅU KOMĒTAS

Par programmu Ķiršu kauliņu komētas:

2020. gada 31. oktobrī Lūznavas muižā notiks koncerts-dzejas lasījums Ķiršu kauliņu komētas, kurā ansamblis Trio Tresensus, sadarbojoties ar dzejnieku Rihardu Ošenieku, radīs īpašu atmosfēru, veidojot mūzikas un dzejas simbiozi. Koncertā-dzejas lasījumā izskanēs latviešu jaunākās paaudzes komponistu skaņdarbi, tajā skaitā pašu Trio Tresensus mūziķu oriģinālkompozīcijas un aranžijas, kuras papildinās jaunā un daudzsološā dzejnieka Riharda Ošenieka dzejas rindas.

Par mūziķiem:

Trio Tresensus – trīs sajūtas, kuru sintēze ieved vēl neatklātā skaņu pasaulē. Kopš 2015. gada decembra trīs radoši un talantīgi mūziķi – koklētāja Līga Griķe, saksofonists Aigars Raumanis, sitaminstrumentālists Uģis Upenieks – apvienojušies muzikālā piedzīvojumā, meklējot jaunas krāsas, izjūtas un skanējumu.  Ansamblis piedalījies nozīmīgos festivālos – Zauera ērģeļu vasara, Kokļu skaņas ziemas mirdzumā, Vadātājs, Cēsu mākslas festivāls, uzstājies Mazajā Ģildē, Sv. Pētera baznīcā, Sv. Ģertrudes baznīcā, Kalnciema kvartālā, kā arī citur Latvijā un ārpus tās robežām. Trio Tresensus piesaistījis vairāku mūsdienu latviešu komponistu uzmanību, šim unikālajam sastāvam veltīti seši darbi, to starpā arī komponista Andra Vecumnieka opuss. Trio labprāt sadarbojas arī ar komponistiem – vienaudžiem, lai ne tikai meklētu jaunas iespējas un krāsas mūzikā, bet arī popularizētu latviešu jaunākās paaudzes komponistu daiļradi. Trio repertuārā arī pašu aranžēti darbi – no tautas dziesmām un baroka pērlēm līdz minimālismam un ritmiskai mūsdienu mūzikai.

 

Par dzejnieku:

Rihards Ošenieks - absolvējis Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas humanitāro zinātņu programmu 2019. gadā un pašlaik studē Latvijas Kultūras akadēmijā, apakšprogrammā “kultūras un mākslu studijas”. 2018. gadā piedalījies Literārās akadēmijas 70. Jauno un iesācēju autoru seminārā un apmeklējis dzejas meistardarbnīcas, ko vadīja Ronalds Briedis un Māris Salējs. 2019. gadā ieguvis diplomu par dzejas meistardarbnīcas noslēguma kopu “Sviedri”. 

  1. gadā Rihards Ošenieks piedalījies un uzvarējis “Poetry Latvia” rīkotajos dzejas pasākumos “Dzejas slams”. 2019. gadā piedalījies dzejas lasījumā “Sausais atlikums” Ojāra Vācieša muzejā, Dzejas dienu programmas pasākumā “Soduma festivāls”, kā arī organizējis un piedalījies multimediālā dzejas performancē “7” Raiņa un Aspazijas muzejā. 2019. gadā Rihards Ošenieks piedalījies Latvijas Radio raidījuma “Kultūras rondo” ciklā “Jaunie vārdi”.
 
Нет предстоящих мероприятий