KAMĒR VIEN GLIEMEŽI SKRIEN... I.Kalniņa dziesmu programma /Daumants Kalniņš, Kaspars Zemītis/

Imanta Kalniņa dziesmu koncertuzvedums “Kamēr vien gliemeži skrien”.
Režisore Māra Ķimele kopā ar mūziķiem Daumantu Kalniņu un Kasparu Zemīti radījuši stāstu, kas aizsniedzas līdz pat komponista daiļrades pirmsākumiem, atskaņojot skatītājiem mazāk zināmas Imanta Kalniņa dziesmas. Tās no rotaļīgām pāriet domīgās, no līksmām kļūst intīmas. Dziesmas san, švirkst, ducina un čukst kā nu jau gaisā smaržojošā vasara.
Dziesmas atlasīt programmai palīdzēja komponists un diriģents Juris Vaivods. Koncertuzveduma programma veidota kopā ar režisori Māru Ķimeli, tajā atspoguļojot ne vien Imanta Kalniņa mūzikas dažādību, bet arī atklājot Daumanta Kalniņa un Kaspara Zemīša muzikālo daudzveidību.
Līdzās dziesmām izskan instrumentāli skaņdarbi obojas, klavieru un ģitāru spēlē. Koncertuzveduma tapšanā piedalījies arī pats Imants Kalniņš, daloties esejiskās pārdomās par laika ritējumu. Tās caurvijas koncertuzvedumam, vienojot skaņdarbu radīšanas laiku ar šodienu.
Koncertprogramma II daļās.
Koncertprogramma 2h ilga.
Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Atrodoties pasākuma norises vietā, Jūs apliecināt, ka esat informēts/a un Jums nav iebildumu, ka tiekat iekļauts/a audio vizuāla materiāla izveidē par pasākumu.
Koncertprogrammas producents:
Mūzikas nams Daile, Anda Zadovska, e-pasts: [email protected] www.dailesnams.lv

 

 
Нет предстоящих мероприятий