Senās uguns naktis kopā ar muzikālo apvienību RAXTU RAXTI

“Dedz, Senā uguns, dedz! Dedz par tīrāku Baltijas jūru. Dedz par tās dzīvīgajiem piekrastes ciemiem un salām. Dedz par Baltijas jūras kultūras pagātnes un nākotnes bagātību. Dedz par vēsturisku vienotību un atbildību par Baltijas jūras nākotni!”
Brīvdabas koncerts Bērzciemā, atpūtas kompleksā “Mazā Kaija”.
Pasākumā būs pieejamas sēdvietas, darbosies kafejnīca un bārs.

Muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” savu darbību uzsāka 2012. gada vasarā. Tajā apvienojās vairāki grupas “Autobuss debesīs” mūziķi, kā arī Kristīne Kārkle-Kalniņa un Edgars Kārklis. Darbības sākumā grupas repertuāra pamatu veidoja Imanta Kalniņa mūzika, kas pietuvināta tautas mūzikas skanējumam. Laika gaitā repertuārs tika papildināts arī ar citu komponistu, kā arī pašu grupas mūziķu oriģinālkompozīcijām un tautasdziesmu apdarēm. „Raxtu Raxti” mūzikā izmanto gan akadēmiskos, gan tradicionālos latviešu tautas mūzikas instrumentus, gan pasaules mūzikas etnoinstrumetus, radot īpašu un neatkārtojamu tikai sev raksturīgu skanējumu.
“Raxtu Raxti” šo gadu laikā aktīvi koncertējuši Latvijā, kā arī muzicējuši ārpus tās robežām. Katru gadu centrālais notikums ir Latvijas valsts svētkiem par godu rīkotais lielkoncerts Rīgā, kur grupa sadarbojas ar dūdu un bungu grupu “Auļi” un vairākiem pazīstamiem mūziķiem, kas izveido paši savu Tautas mūzikas orķestri. Par godu Latvijas valsts simtgadei, sadarbojoties ar pazīstamiem un pieredzējušiem horeogrāfiem, tika radīts deju lieluzvedums “Vēstījums rakstos”, kas saņēma Dejas balvu, kas ir Latvijas augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā.
Izdotie mūzikas albumi: “Es atradu tautasdziesmu”, “Līgo”, I. Kalniņa oratorija “Dzejnieks un nāra”, “Man bij’ dziesmu vācelīte”, “Vēstījums rakstos”.

“Raxtu Raxti” pamatsastāvā muzicē:
Kristīne Kārkle-Kalniņa balss, vijole, kokle
Marts Kristiāns Kalniņš balss, klavieres, harmonium, oboja, stabules
Edgars Kārklis balss, akordeons, dūdas, stabules
Armands Treilihs basģitāra
Artis Orubs sitamie instrumenti

 
Нет предстоящих мероприятий