ŠKIUŅA DŽEZS. S. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas bigbends un Diāna Pīrāgs

No 25. līdz 29. augustam Rēzeknes novada Lūznavas muižā jau otro reizi notiks Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”. Festivāla mērķis palicis nemainīgs – veicināt interesi par džeza mūziku, rosināt topošo un esošo džeza mūziķu sadarbību, kā arī turpināt izdzīvot džeza mūzikas prieku Latgalē. 

Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas bigbends dibināts 2016. gadā un tā izveidotājs un vadītājs ir Romāns Saikovskis. Bigbenda mūziķi pamatā ir Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas pedagogi, taču katru gadu sastāvam tiek piesaistīti jauni mūziķi. Bigbenda un solistu izpildījumā visbiežāk dzirdamas G. Rozenberga, F. Sinatras, M. Fergusona, D. Ellingtona, R. Džona, D. Teilora, E. Fidžeraldas, M. Bublē un citu komponistu džeza un populārās mūzikas kompozīcijas.

Festivālā “Škiuņa džezs” kopā ar bigbendu uzstāsies džeza vokāliste un pianiste Sara Simionato no Itālijas. Sara dzimusi Venēcijā, studējusi klasiskās dziedāšanas tehniku, bet izglītību turpinājusi kā džeza dziedātāja, regulāri piedalās starptautiskās meistarklasēs pie dažādiem vokāla pasniedzējiem. Sara ir vairāku džeza projektu dalībniece – gan kā soliste, gan komponiste un aranžētāja. 

 
Нет предстоящих мероприятий