Koncertprogramma / Īsas pamācības mīlēšanā

DRAISKULĪGI VIEGLPRĀTĪGĀ KONCERTPROGRAMMA
AR LATVIJAS NACIONĀLĀ TEĀTRA AKTIERI
MĀRTIŅU EGLIENU UN GRUPU “MUSTURIS”
“ĪSAS PAMĀCĪBAS MĪLĒŠANĀ”

Ko vidējās un vecākās paaudzes latviešu mūzikas cienītājiem izsaka grupas “Ornaments” dziesmas? Ļoti daudz! Jautras, latviskas dziesmas lustīgās apdarēs izvilktas no vecvecmāšu pūra lādēm, kuras lika kājām pašām cilāties un daudziem klausītājiem pirms 45, 40 un 30 gadiem nacionālo pašapziņu iecēla saulītē.
Kaut vai dziesmas par mīļajiem, labajiem puišiem, kas Rīgā zaga pīpes kātus, bet Cēsīs zelta lukturīšus vai par pliko un nabadzīgo muzikantu. Un kurš tad neatceras leģendāro muzikālo latviešu kino filmu “Īsa pamācība mīlēšanā” pēc Rūdolfa Blaumaņa, ar pašu smuko “Ornamenta” puišu piedalīšanos. Diemžēl gadi skrien kā stirnas un jauni muzikanti stājas veco muzikantu vietā, ar “Mustura” dzīpariem veidojot latvisko “Ornamentu”, lai īstas vērtības paliktu un uzplaiksnītu pēc laika kā dzintars jūrmalas smiltīs.

Atceroties grupas “Ornaments” vecās labās dziesmas un domās sveicot viņus 45. dzimšanas dienā, aicinām uz jautru, ķecerīgu un muzikāli izklaidējošu programmu “Īsas pamācības mīlēšanā” ar humora pilno Latvijas Nacionālā teātra aktieri Mārtiņu Eglienu un grupu “Musturis”. Draiskulīgi vieglprātīgajā koncertprogrammā dzirdēsiet vecās labās “Ornamenta” dziesmas jaunu un talantīgu muzikantu (Ēriks Zeps - akordeons, balss, Mārcis Lipskis - basģitāra, balss, Jurģis Lipskis - sitaminstrumenti, Pēteris Narubins - ģitāra, mandolīna, basģitāra, balss, Ingus Grīnbergs - vijole, balss) un aktiera Mārtiņa Egliena “vārījumā” - latviešu tautas anekdošu, dainu un jautru ticējumu mērcītē.
ILGUMS: ~ 1 stunda un 20 minūtes vienā cēlienā.

 
Нет предстоящих мероприятий